Fíkovo-rozinková tvarohová bábovka podle Eduarda

lukee Kuchař:

Doba přípravy: Do 20 min PT0H20M 1-20 porcí Moučníky , Bábovky 1 názor

56

Suroviny

3 vejce
125 g hladké mouky
125 g hrubé mouky
(nebo 250 g polohrubé)
1 tvaroh (já koupil v Lidlu s vanilkovou příchutí - Tvarohový dezert vanilkový (vhodný na tvarohový koláč))
1 Hera (rozpuštěná)
180 g cukru krupice
1 prášek do pečení
1 vanilkový cukr
6-8. sušených fíků
2 hrsti rozinek
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme sypké směsi.

  2. Pak k tomu přidáme "mokré" směsi (vejce, Hera) a promícháme.

  3. Na závěr přidáme rozinky a na kostičky nakrájené fíky. Všechno dohromady smícháme.
    (Když jsem je přidal do těsta, tak při pečení klesly na dno, je možnost je přidat do směsi, kterou máte vylitou až do formy, možná, že tolik neklesnou.)

  4. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a nebo jako já nalijeme do silikonové formy.
    Pečeme v předehřáté troubě na 150 -180 stupňů asi 30-50 min.

Poznámka

Instagram -> @vsechnojidlo

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fíkovo-rozinková tvarohová bábovka podle Eduarda

  • sarkap sarkap

    Zajímavý receptík, tvarohou bábovku dělám a příště bych mohla vylepšit fíky :o)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo