Bramborové placky z trouby
Nenáročná a rychlá jídla v této uspěchané době jistě ocení každý. K tomuto receptu potřebujete jen brambory, mouku, sůl a pak máslo a třeba povidla. Z těsta upečete skvělé bramborové placky, které pomažete máslem a povidly. Nebo je můžete servírovat jen tak.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 429 kJ / 1 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 1,80 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 62 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 220,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce (cca 15-20 minut), scedíme a necháme je lehce vychladnout abychom je mohly loupat.
Krok 2: Po oloupaní je protlačíme přes lis nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme mouku a sůl.
Krok 3: Vypracujeme těsto, které buď rozvalíme na 1 cm plát a vykrojíme kolečka nebo vezmeme kousek těsta, uděláme z něj kuličku a dlaní roztlačíme na placku.
Krok 4: Na plech připravíme papír na pečení a na něj poklademe placky.
Krok 5: Pečeme (klidně 2 plechy najednou) na režím horkovzuduch, na 180 °C asi 20-25 minut a další plechy tak 15 minut. Po vytažení promažeme máslem a nahoru můžeme dát povidla.
Zveřejněno 21. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzz2
Moje poznámka
Bramborové placky z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzz2
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pistáciová srdíčka
Přidáno před 2 hodinami
Šakšuka s kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Smetanové těstoviny s česnekem a citronem
Přidáno před 7 hodinami
Žloutkové cukroví mojí babičky
Přidáno před 23 hodinami
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Přidáno 8. 12. 2024 08:26
Přečtěte si
Nejnovější články
Ryba z moře je dar přírody, ale dobrý kuchař ji povýší na pokrm bohů. Jak si s nimi poradíte vy? Otestujte se v našem kvízu
Měsíčky z kakaového těsta s rumovou polevou jsou krásně vláčné, mají výrazné aroma a stačí je připravit týden před Vánoci
Cukrář Josef Maršálek radí, jak správně skladovat cukroví: Pozor na balkon i pečivo plněné pudinkovými krémy, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí karlovarské rohlíky
Mzetka před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Verdis před 1 hodinou
Vdolky naší holky
ivka315 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
miroslavpokorny před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
arabam před 4 hodinami
Medovníkové koule
arabam před 4 hodinami
Vylepšené bramborové placky
vervla před 4 hodinami
Pomerančový koláč podle Annabel Langbein
MiselB. před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
sůl,
máslo,
povidla švestková
Komentáře (1)