Tvarohová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenTvarohové pomazánky jsou velmi variabilní, chutné a zdravé. Mají nižší obsah tuku, ale vysoký obsah bílkovin. Zelenina upozadí kyselou chuť tvarohu a pomazánky jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tvarohové pomazánky jsou velmi variabilní, chutné a zdravé. Mají nižší obsah tuku, ale vysoký obsah bílkovin. Zelenina upozadí kyselou chuť tvarohu a pomazánky jsou…
Vyzkoušejte vydatnou a rychlou zeleninovou polévku. Skvěle zahřeje a díky zahuštění krupičkou i zasytí. Nejlépe chutná z vývaru, ale v případě nouze si vystačíte i s…
Celerová pomazánka s mrkví a vařenými vejci vás překvapí svou jemnou a osvěžující chutí. Namazaná na čerstvém krajíčku chleba se perfektně hodí ke snídani nebo svačině.…
Jednoduchá a rychlá polévka z rybího masa. Z kousků filet tresky, orestovaných na přepuštěném másle s cibulkou připravíme základ na polévku, kterou doplní mrkev a hrášek…
Předem si uvaříme mrkev a celer nakrájené na větší kusy v osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout. Na zahřáté pánvi si na mírném ohni spojíme dohromady v kompaktní…
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Omyté maso nakrájíme na kostky. Smícháme olej s barevným pepřem, česnekem, sojovkou a citronem. Osolíme a všechno to promícháme s masem a solamylem. Necháme odležet…
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme.Očistený zeler a mrkvu uvaríme do mäkka vo vode.Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a…
Přidat recept na "svíčkovou" omáčku je docela riskantní záležitost. Každá rodina má totiž ten svůj nejlepší a jediný správný recept, podle kterého se pokrm připravuje.…
Přes noc namočený hrách uvaříme v zeleninovém bujónu. Na struhadle nastrouháme na jemno kořenovou zeleninu, kterou osmahneme na másle, mírně osolíme. Přidáme k hrachu a…
Rozebereme opraný květák na malé růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel nakrájíme na malé a tenké plátky, oloupeme cibulku a nakrájíme…
Rybí polévku připravuje většina z nás jen jednou za rok jako součást štědrovečerní tabule a proto je zapotřebí mít po ruce skvělý recept. Ten Vám přinášíme právě teď.…
Rýžová polévka z vývaru, obsahující zeleninu, je sytou rychlovkou, která zahřeje a zasytí nejen v sychravých dnech. Není nijak složitá na přípravu a tak ji zvládnou…
Křen má spoustu využití ať už ve studené, nebo v teplé kuchyni. Připravit z něj můžete třeba lehce štiplavou smetanovou omáčku s plátky rozpadajícího se hovězího masa.…
Recept, na kterém si pochutná celá rodina a který také zvládne naprostý začátečník v kuchyni. To je tato omáčka z kuřecího masa a mrkve. Základem omáčky jsou vařená a…
Drobně pokrájenou cibuli krátce osmažíme dosklovata. Přidáme na menší kousky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a okořenili kari kořením a na slabší nudličky…
Připravit si doma smažené nudle, které znáte z čínských bister, není nic těžkého. Základem je kvalitní sójová omáčka a správné dochucení. Pokud přidáte kuřecí maso a…
Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte díky lahodné omáčce dokonalý pokrm. Karamelizovaná cibulka udělá s omáčkou divy a skvěle ladí s hořčicí a smetanou. Pak je jen…
1/ Maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky, jemně naklepeme a nařízneme okraje, prosolíme a dáme do menší misky. Smícháme olivový olej s hořčicí, medvědím…
Asijská kuchyně se řadí mezi ty jednodušší na přípravu, přičemž hotové pokrmy jsou plné chutí. Takovou chuťovou symfonii si vychutnáte i v případě kuřecí směsi se…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Máslo v hrnci rozpustíme a na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, pak vložíme nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, petržel a pekingské zelí) a…
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut.Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu.Vařte a stahujte…
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut.Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu.Vařte a stahujte…