Polévka z bílých fazolí a zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem namočené fazole uvaříme téměř do měkka. Přidáme nakrájenou mrkev a nakrájené brambory s pórkem a zázvorem. Okořeníme a dovaříme do měkka.Na másle zpěníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem namočené fazole uvaříme téměř do měkka. Přidáme nakrájenou mrkev a nakrájené brambory s pórkem a zázvorem. Okořeníme a dovaříme do měkka.Na másle zpěníme…
Nejprve očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme a opepříme a na oleji…
Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliju vodou. Používám uzené kosti z krkovice, stojí to pár kaček a vývar z toho je opravdu…
Připravíme si suroviny: oddělíme žloutky a bílky, mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno, ořechy a vločky rozmixujeme v mixéru na jemno.Vyšleháme bílky. Zvlášť…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Přidáme cca polovinu škrobu, dobře promícháme a necháme odležet, než si připravíme další suroviny.Mandle spaříme horkou…
Kuřecí prsa podle velikosti prokrojíme na menší plátky, naložíme do směsi z Tandoori pasty a oleje. Necháme chvíli odpočinout a pak zprudka opečeme na troše oleje. Dáme…
Nakrájíme činské zelí, oloupanou okurku a dvě mrkve.Nadrobno nasekáme velkou cibuli, slijeme plechovku kukuřice a vše zalijeme zálivkou připravenou ze 100 ml dobrého…
Do pekáčku pokrájíme obě cibule, přidáme osolená a okmínovaná stehna. Přidáme pokrájenou zeleninu a žampiony. Proložíme proužky anglické slaniny.Podlijeme teplou…
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, oloupaný a na kousky nakrájený zázvor, nadrobno nasekaný česnek a vše opékejte asi pět minut, dokud…
Špek nakrájíme na širší špalíčky a vložíme je pro snadnější prošpikování masa na chvíli mírně ztuhnout do mrazáku.Všechnu zeleninu očistíme, rajčata nařízneme do kříže,…
V hrnci na másle osmažíme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme pórek na kolečka a smažíme. Brambory, mrkev, celer a petržel nastrouháme, přidáme k pórku, chvilku…
Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit. Maso…
Zelí nakrájíme na hodně jemné kousky. Mrkev nastrouháme najemno, cibuli na větších slzičkách. Smícháme vše dohromady, přidáme majonézu a smetanu.Dochutíme solí a pepřem,…
Očištěné skelety, drůbeží játra, srdce a žaludky dáme vařit s novým kořením, bobkovým listem a pepřem do slané vody.Zvlášť dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev.Maso…
Cibulku nakrájíme na jemno, mrkve a rajčata na kousky. Na hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli a mrkev a restujeme do zezlátnutí cibule. Přidáme maso a…
Mleté kuřecí maso smícháme se solamylem, kořením, solí, špetkou uzené papriky, nahrubo umletým pepřem. Mokrou rukou uděláme malé kuličky, které rozložíme do pečící…
Najemno nakrájíme cibuli a anglickou slaninu. Do hrnce, ve kterém budeme dělat polévku, dáme trochu oleje, přidáme cibuli a slaninu a smažíme, dokud cibule nezesklovatí…
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou tak, aby vrchní nebyly zcela ponořené. Osolíme, okmínujeme a vaříme cca 20 minut. Scedíme.Mrkev očistíme,…
Rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou bílou část cibulky (zelenou necháme na závěr). Po zpěnění přisypeme drobně nakrájený květák, brambory a mrkev.Krátce…
Smícháme majolku,tavený sýr,česnek,mrkev,sůl a pepř a zamícháme vidličkou. Jednohupky: Nakrájíme rohliky na kolečka a namažeme pomazánkou, nakrajíme na menší…
Mrkev, celer, brambory a cibuli nakrájíme na kostičky.Do hrnce dáme olej, zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu a za stálého míchání krátce opékáme. Přidáme mletou…
Kosti omyjeme a dáme do hrnce vařit. Mrkev, celer a petržel (množství dle potřeby), nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme do hrnce ke kostem. Přidáme cibuli na…
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme a naplníme masovou nádivkou. Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme naplněné…
Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Dejte si to ve vrstvách: Ty nejlepší lasagne by jich měly mít pět. A jakou zvolíte náplň?
Meruňky, zázrak pro zdraví a krásu: zpomalují stárnutí, zjemní pleť a pomůžou vylepšit náladu
Retro okénko: Tyčinka Studentka stála kdysi 2,50 Kčs. Dobrota plná rozinek byla první zdravou, dnešními slovy „fitness“ tyčinkou