Spezzatino

znamenivah Kuchař:

Doba přípravy: 120 minut PT2H00M 3-4 porce Hovězí maso 7 názorů

43

Suroviny

550 g hovězí kližky pokrájené na větší kostky
2-3 šalotky
2 mrkve pokrájené na špalíčky
1 větší stroužek česneku pokrájený na drobno
1 hrnek(250 ml) suchého bílého vína
1 hrnek drcených rajčat (1 konzerva asi)
1 hrnek hovězího vývaru
sušená směs italských bylinek (bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián) 2 lžičky
sůl
pepř
200 g mraženého hrášku
5-6 středních brambor pokrájených na větší kostky
2-3 lžíce oleje
hladká mouka-na obalení masa před restováním
petrželka na ozdobu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso, obalené v mouce a restujte ho dohněda na středně vysokém plameni. Opečené maso vyndejte z kastrolu a osušte na papírovém ubrousku.Do výpeku v kastrolu přilijte zbylý olej, přisypejte šalotky, česnek a restujte.

  2. Přilijte víno a výpek odškrábněte vařečkou ode dna. Přidejte drcená rajčata, 1 hrnek vývaru, bylinky a dochuťte solí a pepřem.
    Přidejte opečené maso a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a nechte pozvolna asi 1-1,5 hodiny dusit. Občas promíchejte. V polovině doby dušení přidejte mrkev.

  3. Po uplynutí doby přisypejte pokrájené brambory. Pokud je omáčka příliš hustá, dolijte ještě vývarem. Povařte dalších asi 20 minut, dokud není maso naprosto měkké a brambory hotové. Hrášek přidejte 5 minut před dokončením. Na talíři dozdobte pokrájenou petrželkou.

Poznámka

www.primafresh.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Spezzatino

  • Majkaa Majkaa

    Dělala jsem tenhle recept z vepřového plecka a nedala jsem brambory do jednoho hrnce, ale uvařila jsem rýži:-p moc nám to chutnalo :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    mika59: ano, doslova okopírováno - a opět bez uvedení zdroje:no: Při přidání receptu je přece napsáno "Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora":no:
    http://fresh.iprima.cz/recepty/spezzatino

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Prima Fresh ?

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    znamenivah: Recept jsem si už vytiskla, určitě ho někdy vyzkouším:-p

    Odpovědět

  • znamenivah znamenivah(neregistrovaný)

    Majkaa: Nemusíte maso osouset. Já to dělala,protože se maso restuje na polovině množství oleje a jelikož je obalené v mouce,nasákne olej. Tím okapanim se ho trošku zbavím. Na druhé polovině oleje se restuje zbytek surovin. Ano , pak se vloží zase do hrnce, ale pro *dobrý pocit* jsem ho osousela.Zalezi na vás.:-p

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Není na škodu, osušit maso papírovým ubrouskem, když se stejně vloží zpět do šťávy, nebo jsem nepostřehla v receptu jiný význam proč se to dělá:-? Jinak se mi recept líbí:yes:

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Mám moc ráda recepty do jednoho hrnce :yes:. Kližku mám v lednici, ale slíbila jsem koprovku a gulášovou polévku:-O, tak příště:-K.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: speizatino i primafres.cz omáčka z drcených rajčat s tymiánem

Zapomněl/a jsem heslo