Sváteční vývar z jeleních žeber

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 120-180 minut PT2H30M 6 porcí Polévky 6 názorů

55

Suroviny

700 g jeleních žeber
1 cibule
1 větší mrkev
1 větší petržel
1/4 celeru
6 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
sůl
hrst mraženého hrášku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto poctivě odebíráme.

  2. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu polovinu množství kořenové zeleniny, sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme pomalu tahem cca 2-3 hodiny.

  3. Mezitím si nastrouháme druhou polovinu kořenové zeleniny na hrubém struhadle. Vývar po uvaření, až je maso měkké přecedíme a přidáme nastrouhanou zeleninu a hrášek.

  4. Maso z jeleních žeber obereme a nakrájíme do polévky. Vhodnou vložkou jsou domácí nudle. Pak již jen s chutí konzumujeme, tuto velmi silnou a vydatnou polévku.

Poznámka

Z trochou snahy jsem sehnal 2,5 kg jeleních žeber, něco jsem si nechal na upečení a z toho tzv. zbytku vznikla tato lahůdka.

Nudle jsou dle:

http://www.toprecepty.cz/recept/15774-domaci-nudle...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Sváteční vývar z jeleních žeber

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jelení polévka polévka z jelena jelení žebra domácí nudle recept jeleni zebra recept polevka ze srncich zeber jeleni polivka polevka z jeleniho masa polévka z jeleních žeber jeleni zebra polevka jelenní vývar polévka za srnčích žeber srnčí vývar svatecni polevka jelení polevky recept žebra recept na sváteční kuřecí vývar recepty na polévku z jeleních kostí žebra vyvar srnci zebra na polevku recept

Zapomněl/a jsem heslo