Vydatná cuketová polévka s kedlubnou a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenTato krémová polévka kombinuje jemnou chuť cukety s nasládlou mrkví a křupavou kedlubnou. Ideální pro chladnější dny, tato polévka vás zahřeje a dodá tělu potřebné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato krémová polévka kombinuje jemnou chuť cukety s nasládlou mrkví a křupavou kedlubnou. Ideální pro chladnější dny, tato polévka vás zahřeje a dodá tělu potřebné…
Pod tatarákem si většina z nás představí dobrotu s naškrábaného hovězího masa, namazanou na dobře očesnekované topince. Zeleninovou obměnu této oblíbené pochutiny ocení…
Připravte si křupavé placky s cuketou, bramborem a mrkví, které spojují jemnost čerstvé zeleniny s dokonale vyváženou chutí. Tyto lahodné a výživné placičky, jsou moc…
Mají vaši strávníci rádi smetanové omáčky, ale vám už omrzely houskové knedlíky? Zkuste připravit ty karlovarské. A ne ledajaké. Můžete do nich přidat trochu papriky a…
Pečená kuřecí stehna marinovaná v koriandru a naťové petrželi. Ve výpeku najdete rozinky, mandle, sušené švestky a neobvyklou směs koření. Zajímavá chuťová kombinace,…
Žampiony z trouby jsou jednoduchým, ale lahodným pokrmem, který vyniká svou šťavnatostí a bohatou chutí. Pečené žampiony ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělou…
Losos je delikatesa a pokud po něm sáhnete, rozhodně vyzkoušejte tuto pomazánku. Její chuť je vynikající a tato lososová pěna se hodí hlavně na jednohubky. Zdobit můžete…
Vopred namočený bôb ( namáčať 12 hodín ) uvaríme do mäkka.Na troche oleja orestujeme narezanú vňať cibuľky a kolieska mrkvy.Vlejeme uvarený bôb aj s vodou, v ktorej sa…
Do veľkého hrnca vložíme kuracie chrbty a krídla, zalejeme studenou vodou, osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme pomalým varom, len sotva znateľným…
Vajíčka rozklepneme do misky, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželku a rozšleháme.Nachystáme pánev, do ní dáme rozpustit máslo. Vaječnou směs vlijeme do pánve,…
Tavený syr vymiešame so žĺtkom a kyslou smotanou. Pridáme prelisovaný cesnak, mierne osolíme, okoreníme, premiešame a rozotrieme na cesto, ktoré sme vyvaľkali do…
Na oleji na silnom plameni za občasného miešania 5 min restujeme cuketu, na malé kocky narezané paradajky a na pásiky narezanú papriku.Pridáme ryžu, chilli, nasekaný…
Na másle spěníme trochu nastrouhané mrkve,petrželovou nať,zaprášíme moukou,trochu osmahneme a zalijeme asi 1,5l studené vody.Přidáme hříbky,kmín,nové koření,trochu pepře…
Zeler a cibulu nakrajame na kocky, mrvku na kolieska a cesnak prekrojime na polovice. Paradajku zbavime supky, vykrojime a vyhodime mokry stred a semianka a nakrajame ju…
Zeleninu nakrájame. Na troške oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame, vsypeme nakrájanú zeleninu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.…
Zeleninu nakrájame. Na troške oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame, vsypeme nakrájanú zeleninu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.…
Krůtí řízky mírně naklepeme, nařízneme, osolíme a vložíme do marinády z výše uvedených surovin, necháme odležet přes noc. Smažíme na rozpáleném oleji, nejprve zprudka,…
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. V rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, kmín, a dusíme do měkka. Tyto houby pak…
Uvařený jazyk hned po vytažení oloupeme, nakrájíme na porce vámi zvolené, přelijeme takto připravenou omáčkou:Na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.…
Deň vopred - večer namočíme fazuľu, druhý deň vodu zlejeme, pridáme čerstvú studenú vodu a privedieme do varu. Prvú vodu z varenia zlejeme a doplníme čerstvou vodou. Ked…
Oloupané syrové brambory pokrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi papírem vystlaný a parmazánem vysypaný pečící plech (25x35 cm). Plátky dáváme v jedné vrstvě tak, aby…
Kuskus premiešame s olejom, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút postáť. Potom odkryjeme, načechráme vidličkou a necháme vychladnúť.K vychladnutému…
Játrovku utřeme s máslem, přidáme prolisovaná vejce, nadrobno nakrájenou okurku, nasekanou petrželovou nať.Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme nebo opepříme.
Maso s nakrájenou a očištěnou kořenovou zeleninou, solí, pepřem a bobkovými listy vaříme ve vodě cca 2 hodiny. Scedíme.Maso obereme od kosti, natrháme na malé kousky,…