Kolínka s párkem a pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme dle návodu scedíme vodu a promíchame s troškou oleje. Na rospáleném oleji osmažíme pórekna kolečka nakrájený pak přidáme rajčat.protlak, nakrajený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uvaříme dle návodu scedíme vodu a promíchame s troškou oleje. Na rospáleném oleji osmažíme pórekna kolečka nakrájený pak přidáme rajčat.protlak, nakrajený…
Všetky prísady na marinádu dobre premiešame, filé v nej obalíme a necháme v marináde stáť v chlade 24 hodín.Potom filé rozložíme do pekáčika a obložíme plátkami masla…
Brambory uvaříme ve slupce (nerozvařit moc!), oloupeme a vychladlé nastrouháme na hrubo do mísy. Zalijeme je vlažným mlékem, okořeníme muškátovým oříškem, osolíme,…
Miesane maso kupujem pol na pol bravcove a hovadzie. Idealne by samozrejme bolo, keby bravcove bolo nahradene jahnacim. Neviem ako u Vas, ale u nas by sa to nezjedlo,…
Pokud s čínskou kuchyní začínáte, zkuste uvařit napřed jednodušší jídla. Toto ocení především milovníci pikantních jídel. Na oleji minutkově připravené orestované…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
Z brambor můžeme vykouzlit spoustu výborných pokrmů, který opravdu zasytí. Vsaďte na zapečené brambory s jarní cibulkou, pórkem a hlívou, provoněné bylinkami. Skvělé…
Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na…
Mořské plody si jako středoevropané dopřáváme nejčastěji na dovolené u moře, nebo si je můžeme zmrazené pořídit domů. Jednoduše si pak připravíme pochoutku z chapadel…
Mezi nejznámější tradiční švédská jídla patří masové kuličky. Jsou pěkně šťavnaté a díky dobře zvolené kombinaci koření chutnají skvěle. Podáváme je přelité zavařenými…
Jemná a lahodná pomazánka z ricotty a brynzy, s kedlubnou, ředkví a paprikou, je hotová během chvíle a poslouží tak jako rychlá svačinka nebo nenáročná večeře. Hotovou…
Dáme do hrnce omytou a očištěnou slepici, přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, omytou cibuli se slupkou rozříznutou na půl, pár stroužku česneku a…
Namočenú sóju varíme s jednou olúpanou, ale celou cibuľou, cesnakom a bobkovým listem do mäkka. Scedíme a prísady odstraníme. Na masle podusíme huby narezané na plátky,…
Cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať. Pridáme na pásiky narezanú salámu a uhorky narezané na plátky.Paradajky narežeme na osminky, ananás na malé kúsky. Spolu s hráškom…
Sváteční panenka v bylinkové krustě je lahodné a šťavnaté maso ochucené směsí petrželky, česneku, strouhanky a pepře. Úhledné nakrájená a doplněná rajčatovou směsí s…
Sýry nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme vejce, cibuli na jemno, sůl, pepř, petrželku, mléko, strouhanku, hladkou mouku a kypřící prášek, po kterém budou lívance…
Den předem si namočím fazole. Druhý den uvaříme do měkka. V hrnci nahřeji olej, v něm rozpustím máslo, přihodím červené cibule na drobno pokrájené a orestuji do…
Ze všech ingrediencí si umícháme marinádu a do ní vložíme křídla na 24 hodin do lednice. Pak buď grilujeme na ohni, nebo pečeme v troubě.
Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky…
Maso umeleme. Žloutky utřeme s máslem, vmícháme do masa, můžeme přidat i trochu mléka, je-li směs hodně hustá. Osolíme a opeříme, přidáme sekanou petrželovou nať,…
Pšeno (jáhly) zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka.Na troche oleja restujeme asi 1 min na kolieska nakrájaný pór. Potom pridáme fazuľku a kapustu, osolíme, okoreníme…
Ryžu preberieme, prepláchneme horúcou vodou, dáme na olej, premiešavame. Zalejem vriacou vodou, osolíme, keď všetko zvrie, plameň stiahneme. Po skoro úplnom vsiaknutí…
Paradajky sparíme a ošúpeme, pokrájame, fazuľové struky očistíme, zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame. Cibuľu pokrájame na kocky a dáme na olej speniť, pridáme…