Polévka rychlovka z čerstvých hub

Polévky Doba přípravy: 30-35 minut (pokud máme uvařený vývar) 5 názorů

Polévky Doba přípravy: 30-35 minut (pokud máme uvařený vývar) 5 názorů

Suroviny 4-5 porcí

1,5 l vývaru (třeba z kostí)
150-200 g čerstvých hub
40 g hladké mouky
60 g másla
sůl a kmín podle chuti
1 cibule
1 dl smetany
1-2 vajíčka
polévkové nudle (lze vynechat)
zelená petržel nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může být z masa nebo kostí, nebo i jen zeleninový) a povaříme.

  2. Osolíme, přidáme podušené houby, a vaříme 5 minut. Po malých troškách přilijeme smetanu, a když se polévka opět začne vařit, rozkloktáme do ní vajíčka. Do hotové polévky přidáme zelenou petržel.

  3. Pro větší jedlíky uvaříme polévkové nudle a podáváme zvlášť v misce.
    Protože v polévce je už tuk, který se dával pod cibulku, dávám někdy jen hotovou jíšku nebo záklechtku a smaženou jíšku vynechávám.

Komentáře k receptu Polévka rychlovka z čerstvých hub

  • MamlajdaD MamlajdaD (autorka receptu)

    casino: Dík za komentík! :-K Mám ráda tam, kde se to hodí vařit z nějakého vývaru, to je hned jiná chuť. A ten houbový prášek taky ráda používám, ale zásoba se tenčí. ;-( No nic nevydrží věčně, že? ;-) No i tak b y l a polévka náramně jedlá! :-8 Dík a zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD (autorka receptu)

    Simona Skolakova, Jaromira18: Tady v okolí prý také nerostou, ale dostala jsem misku hub, a tak celá šťastná jsem honem nevěděla, co z toho dřív uvařit. ;-):-D Rozdělovala jsem jak se říká "jako pánbu", abych si to co nejvíc užila. Na tuhle polévku mi zbylo houbiček už jen málo a tak jsem nastavovala houbovou směsí z mrazáku (kupovanou), ale stejně to nemělo chybu. Děvčata zkuste ze žampionů, přidejte nějaké oblíbené houbové koření a budete mít také hodně dobrou (a zároveň rychlou) houbovku. ;-):-KMoc vám děkuji za komentáře a zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Mediální kuchařské hvězdy, zvláště oblíbenec Zdenda P. razí tezi, že je lepší mizerný vývar, než (s)prostá kohoutková 8-(
    Houbová z čerstvých hub není žádné terno:-8 a proto do ní přihodím špetku v dlani rozemnutých sušených hub (někteří to zovou "houbové koření" :-)

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    :yes: Je nádherná,:-K:-K s velkou chutí bych si dala, ale houby nemám.:-K:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Houby u nás pořád nerostou,ale tuhle polévečku bych si dala s chutí<3;-):yes:

    Odpovědět