Bramboráky s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenBramboráky jsou oblíbené napříč generacemi, které můžete ozvláštnit přidáním masa. Tím z nich vznikne méně obvyklé, zajímavé jídlo. Ať s vepřovým, nebo drůbežím masem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramboráky jsou oblíbené napříč generacemi, které můžete ozvláštnit přidáním masa. Tím z nich vznikne méně obvyklé, zajímavé jídlo. Ať s vepřovým, nebo drůbežím masem,…
Nudlový nákyp s nadýchaným tvarohem je vynikající český dezert, který kombinuje jemné těstoviny s lehkostí tvarohu. Může být sladkým obědem, nebo večeří a potěší každého…
Bublanina je nejjednodušší způsob jak upéci bez větší námahy chutný ovocný moučník. Použitím různých druhů ovoce upečeme pokaždé jinou dobrotu. Pokud bublaninu zpestříme…
Křupavé a krásně barevné mohou být kousky paprik, které si zavaříte na zimu. Červená, žlutá, oranžová i zelená, všechny najdou uplatnění zejména při přípravě chlebíčků,…
Pečená kuřecí stehna marinovaná v koriandru a naťové petrželi. Ve výpeku najdete rozinky, mandle, sušené švestky a neobvyklou směs koření. Zajímavá chuťová kombinace,…
Svěží zelný salát s paprikou a cibulí má díky přidanému křenu a hořčici ten správný říz. Jogurt použitý místo majonézy salát krásně odlehčuje. Připravte si jej jako…
Koláč, který upečete ke snídani dřív, než se rodina vzbudí, je nadýchaný a vláčný díky použité kyšce a strouhanému kokosu. Těsto na plechu poklademe strouhanými jablky,…
Omrzela vás čočka na kyselo a nevíte co z ní připravit? Vyzkoušejte z ní upéct bezlepkovou sekanou, bohatou na vlákninu. Recept je navíc vhodný pro vegany, ale určitě si…
Pečené brambory jsou ideální přílohou nejen ke grilovanému masu, ale dají se konzumovat i samotné. Vyzkoušejte brambory, okořeněné směsí kečupu, česneku a hrubozrnné…
Toto je jednoduché, ale mimořádně lahodné jídlo, které si zamilujete díky jeho křupavosti a jemné česnekové vůni. Takto upravené zelí je skvělou přílohou k masu, ale…
Olejové koláčky, plněné tvarohem a rozinkami, s povidly na vrchu a křupavou posypkou, můžete upéct při jakékoliv zvláštní příležitosti nebo jen tak, když na ně zrovna…
Křidélka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a vložíme do marinády z uvedených surovin nejméně na 12 hodin.Pak je i s marinádou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme…
Populární brokolice je mimořádně prospěšná našemu zdraví a je mnoho možností, jak ji v kuchyni využít. Jednou z nich je připravit výborný brokolicový krém, doplněný…
Špagety s masovými kuličkami chutnají po rajčatech a bylinkách. Masové kuličky řádně opečte, aby se zvýraznila jejich chuť a hotové jídlo bohatě zasypte strouhaným sýrem…
O tom, že i doma lze připravit dobrý bezlepkový chléb, vás přesvědčí náš recept. Smícháním různých druhů bezlepkových mouk, psyllia a sušeného droždí, připravíme těsto,…
Jemně pikantní hovězí ragú s výraznou chutí paprik a rajčat je skvělým způsobem, jak zužitkovat vařené hovězí maso z polévky. Stačí mu jen pár minut na plotně a máte…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Na svěží jarní krupičkové polévce si opravdu pochutnáte a krásně zasytí. Polévku, plnou mladé jarní zeleniny, podáváme s kolečky…
V jednoduchosti je krása, jemné rybí maso z amura, doplněné kořením na ryby, se bude na talíři přímo rozpadat. Maso nechte s kořením uležet přes noc v lednici, opečte na…
Okouzlí vás svou vůní, měkkou střídou a křupavou kůrkou. Díky domácí pekárně je jejich příprava jednoduchá a výsledek stojí za to. Čerstvé jako z pekařství. Ideální ke…
Krásně voňavá citronová bábovka bude díky přidání cukety opravdu vláčná. Dle vlastní chuti ji můžete doplnit sušeným ovocem, nebo ořechy a připravit si ji tak pokaždé…
Čalamáda z cukety je výborný způsob, jak připravit zásoby na zimu. Tahle pikantní zeleninová směs skvěle doplní maso, grilované pokrmy, nebo obložené talíře. V lednici…
Hledáte recept na šťavnatý, lehce kyselý, ale přitom velmi chutný moučník? Tento makovec je přesně tím, co potřebujete. Cuketa krásně zvláční těsto, mák mu dodá křupavý…
Majitelé pomalého hrnce jistě ocení tento recept na hovězí kližku s cuketou a kyselými okurkami. Výrazná omáčka připomíná znojemskou pečeni, ale díky cuketě není potřeba…
Další z oblíbených pochoutek bufetů a restaurací za socialismu – vepřenky, byly někdy nepřesně nazývány pepřenkami, ale správný název je odvozen od vepřového masa, z…