Omáčka z červené čočky
Recept ještě nebyl hodnocenČervená čočka je zástupce luštěnin, která je velmi dobře stravitelná a nenadýmá tak, jako ostatní luštěniny. Spolu s mrkví tvoří základ lahodné omáčky, kterou můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Červená čočka je zástupce luštěnin, která je velmi dobře stravitelná a nenadýmá tak, jako ostatní luštěniny. Spolu s mrkví tvoří základ lahodné omáčky, kterou můžeme…
Pokud se vám ohlásí nečekaná návštěva, která už pomalu klepe na dveře, je třeba rychle připravit dobré pohoštění k zakousnutí. Přinášíme tip na skvělý recept, který je…
Rajčatová polévka je vždy rychlým a snadným řešením pro náš žaludek. Z kombinace čerstvých rajčat a extra rajčatového protlaku připravíme lahodnou a kořením dochucenou…
Taštičkami z kynutého těsta a plněnými různými slanými náplněmi můžete potěšit své blízké nebo přátele. Do náplně můžete zpracovat zbytky salámů, sýrů i zeleniny. Pro…
Domácí buchta s čokoládou je nadýchaný a voňavý dezert, který potěší všechny milovníky sladkého. Kombinace jemného těsta a kousků rozpuštěné čokolády vytváří dokonalou…
Vepřové maso si skvěle rozumí se špenátem. Když k tomu přidáte i smetanu a česnek, získáte chutný oběd, po kterém zajásá celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit…
Pyttipanna je oblíbené skandinávské jídlo, připravované na pánvi. Skvělé je, že při přípravě využijeme i zbylé suroviny ze zásob. Připravíme ho z brambor, cibule a…
Čočková polévka se zelím je syté, zdravé a chutné jídlo, které zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Kombinace jemně nakyslého zelí, výživné čočky a voňavého koření,…
Řízky můžeme připravit z různých druhů masa. Vyzkoušejte je připravit třeba i z bůčku. Jsou na chuti velmi jemné, ale zároveň, díky tučnější části, zůstávají dokonale…
Řízky můžeme připravit z různých druhů masa. Vyzkoušejte je připravit třeba i z bůčku. Jsou na chuti velmi jemné, ale zároveň, díky tučnější části, zůstávají dokonale…
Inspirace na moučník z remosky, který je hotový během chvilky a navíc z dostupných surovin, jež máte určitě doma. Obarvíte-li část těsta kakaem, získáte i efektní…
Tato pochoutka se konzumuje nastudeno jako součást obložené mísy. Nebo může zůstat jen tak v lednici pro případ, když má člověk chuť na něco pikantního z masa. Její…
Osvěžující ananasové řezy s jemným kokosovým krémem, je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát exotický a lahodný dezert. Můžete si ho dopřát, jako sladkou…
Muffiny v jarním či velikonočním pojetí upečeme tentokrát naslano. Těsto doplníme mladým špenátem nebo kopřivami, slaninou, sýrem a vejci. Muffiny podáváme teplé k…
Tarhoňa je těstovina, která je typická pro slovenskou a maďarskou kuchyni. Její využití je opravdu pestré, připravit ji můžeme jak naslano, tak i nasladko. Vyzkoušejte k…
Moučník, který zvládne připravit i začátečník. K odměření surovin budete potřebovat jen hrneček a formu na srnčí hřbet. Těsto dochutí a ovoní kandovaná citrusová kůra.…
Receptů na bábovky je nespočet. Tento je výjimečný tím, že v něm nepoužijeme ani trochu mouky. Nahradíme ji pudinkovým práškem. Stačí jej promísit s ostatními…
Snad nejčastěji opomíjenou surovinou jsou vnitřnosti. Pokud je však dobře připravíte, můžou se stát delikátní záležitostí. Vepřová játra na přírodno jsou jemná a chutná.…
Špagety jsou univerzálním jídlem, dají se připravit na spoustu způsobů. Vyzkoušejte tuto snadnou a rychlou smetanovou omáčku, která kombinuje chuť plísňového sýra a…
Kantonské nudle jsou jedny z nejpopulárnějších filipínských nudlí. Skvěle se hodí ke všem wokovým jídlům s masem, zeleninou i mořskými plody. V tomto receptu jsou…
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich…
Křehké růžové maso lososa je samo o sobě velice lahodné. Jeho chuť navíc podpoří marinování v bazalkovém oleji, s mořskou solí, česnekem a citronem. Hotového lososa pak…
Příjemná vůně hovězí kližky na česneku naláká do vaší kuchyně všechny vaše strávníky. Šťavnaté a krásně rozpadající se maso, které si zachová svoji plnou chuť, je…
Flank steak patří mezi chuťovky a lahodné druhy steaků. Jednoduše okořeněný kus masa ugrilujeme, nakrájíme na plátky a přelijeme pikantní a svěží chimichurri omáčkou z…