Čínské placičky z kuřecího masa
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso nakrájíme na menší kousky, přidáme nakrájený pórek, arašídy, vejce a Solamyl. Osolíme, opepříme a zapracujeme do těstíčka.Z něj vytvarujeme na pánvi na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, přidáme nakrájený pórek, arašídy, vejce a Solamyl. Osolíme, opepříme a zapracujeme do těstíčka.Z něj vytvarujeme na pánvi na…
Vláčné květákové placičky s anglickou slaninou ochucené jarní cibulkou a libečkem jsou hotové během chvíle a navíc chutnají skvěle. Dejte si je k večeři jen tak nebo…
Moučník, který je snadný na přípravu, k níž nepotřebujete váhu. Všechny suroviny odměříte hrnkem, smícháte v těsto a přidáte kousky banánů a oříšků. Banánová buchta je…
Jednoduché, rychlé a výborné jídlo pro chvátající připravíte podle našeho receptu. Během slabé půlhodinky máte hotovo. Zužitkovat můžete přebytky uvařené rýže i čerstvou…
Šťavnaté kousky krůtího masa, marinované v aromatické směsi bylinek a koření, jsou grilovány do zlatova a nabízejí lehkou a chutnou alternativu k tradičním grilovaným…
Teriyaki omáčka je speciální japonská kořeněná omáčka, vhodná zejména k marinování masa a ryb. Snadno si jí ovšem můžete vyrobit doma a naložit si pikantní kuřecí křídla…
Voňavé kefírové řezy s tvarohem a angreštem. Jemný nedusivý moučník, který je snadný a naservírovaný na talíři krásně vypadá. Stačit bude, už jen postavit vodu na kávu,…
Smažené a na povrchu křupavé karbanátky můžete připravit i bez masa. Místo něj stačí použít směs hub, díky kterým budou dobře chutnat i krásně vonět. Pokud jste si z…
Piškotový řez je lahodný dezert, který se skládá z lehkého piškotového těsta, vrstvy smetanového krému a ovoce. Tento tradiční český zákusek je snadný na přípravu,…
Kdo propadl kouzlu pomalého hrnce, nenechá si ujít jedinou možnost přípravy masa právě v něm. Hovězí líčka jsou jako stvořená pro tuto úpravu, koření a pasírovaná…
Receptů na bublaninu není nikdy dost! Vláčné těsto s bílým jogurtem doplní také špetka kurkumy, která mu dodá dokonale zářivou, až slunečnou, barvu. O osvěžující chuť se…
Křehké a vláčné buchtičky z kynutého těsta, upečené dočervena a přelité žluťoučkým vanilkovým krémem, milují zejména děti, ovšem i my dospělí si na nich rádi pochutnáme…
Výborná vláčná bábovka s jablky. Jablka dodají šťavnatost a tu správnou vůni. Spolu se skořicí je to ideální kombinace. Je to rychlý a jednoduchý recept, který zvládne i…
Zapečené vepřové maso s lilkem je sytý a lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemností lilku a bohatou směsí koření. Zapečením se chutě masa a…
Lilek obalený v bylinkovém těstíčku a následně pečený v troubě se stává křupavým a voňavým, přičemž si zachovává svou jemnou strukturu uvnitř. Skvělá volba pro…
Krkovice na houbách a česneku je tím pravým jídlem pro nadcházející chladné období. Toto vydatné jídlo není náročné na přípravu a při pečení se bude vůně linout celým…
Medailonky z vepřové panenky plněné sušenými meruňkami a rozmarýnem, zabalené do slaninového kabátku se skvěle hodí pro podzimní slavnostní příležitosti. Dýňová omáčka…
Placky jsou zpravidla skvělým jídlem, do kterého můžeme nenápadně zakomponovat jakoukoliv zeleninu, kterou by ostatní členové domácnosti jinak ani nejedli. Do těchto…
Vláčná bábovka plná ořechů, co voní po skořici, medu a rumu. Jestli jste milovníci spojení právě ořechů a jablek, neváhejte a upečte tuto sladkou nádheru. Je také…
Tortilly stačí naplnit podle své chuti a rychlý oběd nebo večeře je na světě. Pestrá a lehce pikantní náplň z mletého masa, fazolí, kukuřice, papriky a lesních hub se k…
Kuřecí prso prořízneme podélně ale nedořízneme konec, rozevřeme a proklepeme jemně rukou aby se udělal velký plátek.Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, přidáme okurku,…
Hovězí líčka pomalu dušená s kousky sladkých jablek tvoří skvělou souhru chutí, která zahřeje a potěší každého milovníka poctivého jídla. Díky dlouhému vaření se maso…
Hranolky nemusí být nutně jen bramborové, které všichni tak dobře známe. Kapří hranolky obalené v bylinkovém těstíčku a usmažené dozlatova, podávané se zeleninovým…
Jedním z oblíbených způsobů, jak připravit rybu, jsou rybí karbanátky. Dobře ochucené vařené rybí maso stačí obalit v mouce a potom osmažit dozlatova. Skvělé jsou…