Masové koule s dýňovým pyré

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 50 minut 3 porce Mleté maso 2 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

Masové koule:
400 g mletého masa
1 cibule malá
2 vejce
kari dle chuti
cca 1 hrst strouhanky, dle potřeby
sůl
olej na smažení
Pyré:
cca 700 g dýně - oloupané
1 cibule velká
2 stroužky česneku
kari dle chuti
vývar nebo voda dle potřeby
smetana ke šlehání nebo máslo dle chuti - není nutné
sůl nebo sojová omáčka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs trochu zahustíme strouhankou, promícháme a vytvoříme šest stejně velkých koulí, které osmažíme ze všech stran v hrnci na trošce rozpáleného oleje dozlatova.

  2. Koule pak vyndáme stranou a na olej dáme osmažit dosklovata pokrájenou velkou cibuli. K té přidáme na kostky pokrájenou oloupanou dýni a dále smažíme cca pět minut, pak přihodíme rozmačkaný česnek, kari koření, promícháme, podlijeme malým množstvím vývaru.

  3. Na kostky dýně posadíme osmažené koule z mletého masa, zaklopíme a dusíme společně cca 30 minut, do úplného změknutí dýně. Pak maso opět dáme stranou, dýni rozmixujeme na hladké pyré, které - pokud chceme - můžeme zjemnit smetanou nebo máslem.

  4. Hustotu pyré vytvoříme dle vlastní chuti, proto dusíme dýni v minimálním množství vývaru a raději během mixování přilijeme. Nakonec můžeme dochutit solí či sojovou omáčkou..., přihřejeme a podáváme.

  5. Pokud chceme, můžeme omáčku kromě kari dochutit například zázvorem, tymiánem...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masové koule s dýňovým pyré

Tématické fráze: maso plnene dynovym pyre masové pyré recepty recepty s dynovym pyré masove pyre

Zapomněl/a jsem heslo