Cecina (italská cizrnová placka)

petram Kuchařka:

Slané pečivo 3 názory

Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Přidat další fotografii
43

Suroviny

250 g hladké cizrnové mouky
850 ml vody
malá lžička soli
1 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a vody umícháme hladké těstíčko hustoty asi jako na palačinky a necháme ho 4 hodiny odležet. Poté vmícháme sůl a olej.

  2. Předehřejeme si troubu na 220°C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20-25 minut, až než povrch zezlátne.

  3. Po upečení nakrájíme na kousky a ihned podáváme.

Poznámka

Italové cecinu pečou na předehřátém plechu vylitém dostatečným množstvím oleje. Já jednak tuky omezuji, jednak jsem líná drhnout napečený plech, takže jsem zvolila variantu s pečicím papírem.

Doba pečení záleží na tloušťce těsta a výkonu trouby, je potřeba hlídat, aby cecina zezlátla, ale nepřipálila se.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cecina (italská cizrnová placka)

  • popoluska340 popoluska340

    Dievcata ja som jz uz robila,aj dokonca na palacinkarni.Ale chcem vyskusat urobit,aj z pohankovej muky.

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    magdalenka: Placka je hodně jemná, rozhodně v ní nejsou cítit kousky. Chutná možná maličko podobně jako svítek, cizrnová mouka se často dokonce používá jako náhrada vajíček.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Aká hrubá je asi tá placka? Ak zoženiem tú cícerovú múku - recept zrealizujem. Páči sa mi, ako všetko od teba.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo