Středomořská paštika z kuřecích jater
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí játra odblaníme, překrájíme na větší kousky a na cedníku důkladně propláchneme. Necháme dobře okapat. Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí játra odblaníme, překrájíme na větší kousky a na cedníku důkladně propláchneme. Necháme dobře okapat. Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou…
Jednohubky pikantní chuti jsou vždy vítaným pohoštěním na všech oslavách a párty. Spojení slané ryby s citronem je dokonalé. A v neposlední řadě atraktivní barva…
Pomazánka, skládající se ze sušených rajčat, černých oliv a bazalky, vám svojí chutí připomene Středomoří. Připravit ji je opravdu snadné a nejlépe si ji vychutnáte na…
Slaný dort se hodí jak k narozeninám, tak i na jakoukoli další oslavu. Potěšíte jím hlavně masožravce a obecně ty, kteří zrovna nefandí sladkému pečivu.
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou…
Vůni dálek a chuť středomoří, připomíná tato kombinace brambor, oliv, zeleniny a sýra. Je to dobrá volba, do horkých letních dnů, kdy se vám nechce dlouze vařit, ale…
Objevte výživnou sílu amarantu. Tento starověký super-potravinový zázrak nabízí jemnou, oříškovou chuť a bohaté nutriční hodnoty. Vařený amarant je skvělou volbou pro…
Grilovaný hermelín s polníčkovým salátem je dokonalou kombinací jemně rozpuštěného sýra a svěžího zeleninového doprovodu. Krémový hermelín se na grilu promění v…
Klasické chlebíčky sice patří na pomyslný Olymp mezi slaným pohoštěním, ale proč nevyzkoušet i jejich netradiční verzi? Plátky veky potřeme mrkvovou pěnou se sýrem a…
Stejně jako při přípravě sladkých muffinů můžeme zapojit fantazii a improvizovat, totéž platí i pro muffiny naslano. Vyzkoušejte jednoduché těsto doplněné strouhaným…
Jednoduchá pomazánka spojuje olivy a sterilovanou cizrnu. Připravíme ji během chvilky, suroviny stačí jen rozmixovat. Po ozdobení kousky oliv, petrželkou a pažitkou láká…
Sváteční panenka v bylinkové krustě je lahodné a šťavnaté maso ochucené směsí petrželky, česneku, strouhanky a pepře. Úhledné nakrájená a doplněná rajčatovou směsí s…
Focaccia pochází z Itálie a dříve byla nazývaná také jako chléb chudých. Nyní se focaccia z kynutého těsta, ochucená olivovým olejem, hrubou solí a rozmarýnem, podává i…
Salát Niçoise pochází z francouzského města Nice. Salát se původně skládal pouze z čerstvé zeleniny, ančoviček a natvrdo uvařených vajec. Nyní je salát celosvětově velmi…
Příprava šmakouna: Plátky šmakouna nakrájíme na proužky a naložíme do rozmíchané tandoori pasty a trošky oliv. oleje alespoň na hodinku. Poté opečeme na pánvi (s…
soft cheese vymiesame a pridame prelisovany cesnak. Zahustime postruhanym syrom, dobre vymiesame. Formujeme gulky, jednu vacsiu a jednu mensiu na kazdeho snehuliaka.…
Na kolieska nakrájané banány aj olivy jemne zmiešame. Premiešame suroviny na zálievku. Banány s olivami rozložíme na malé tanieriky a prelejeme nálevom. Namiesto…
Těsto rozválíme rovnou na plechu. Pomažeme jej rozšlehaným vejcem, hned poprášíme paprikou, solí, pepřem, semínky, na kolečka nakrájenými olivami a sýrem. Pokapeme…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a kmín.Pridáme na ružičky rozobratý karfiol, podlejeme 2 lyžicami vody, osolíme, okoreníme a zakryté 10 min dusíme.Pridáme nakrájané…
Uvařenou rýži smícháme s ingrediencemi na salát a dáme vychladit alespoň na hodinu do lednice.Na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém rychle opečeme celé rajče ze…
Všechny přísady nakrájíme na drobné kostičky a česnek s bazalkou posekáme nadrobno. Na pánev nalijeme cca 3 lžíce oleje ze sušených rajčat a zeleninu a šunku na něm…
Začneme salátem - uvedenou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, počet kusů zeleniny jsem uvedla jen orientačně, každý si tam dá, jak to má rád. Zakápneme olivovým…
Z mrkve vyřízneme malý dílek, poslouží nám jako zobáček. Větší olivu nařízneme, vyndáme z ní pecku a pomocí nože naplníme bílou pomazánkou nebo sýrem.Zobáček vložíme do…
Citronovou šťávu smícháme s olejem, kávovou lžičkou soli a pepřem a touto směsí potřeme stehna. Ve vymaštěném pekáčku pečeme 45 minut na 175°C. Brambory oloupeme,…