Enchilada s vepřovým masem a červenými fazolemi

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

8 tortill
300 g vepřového masa z kotlet
hrst červených fazolí
150 g čedaru
100 g černých oliv
1 velká cibule
1 krabička rajčatového pyré (Valfrutta)
2 lžíce rajského protlaku
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky sušeného oregana
1 lžíce másla
koření mexiko
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme fazole do studené vody a poté je uvaříme doměkka (cca 40-50 minut). Osolíme až uvařené.

  2. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme protlak, římský kmín, oregano, chilli, pepř a sůl a dusíme na mírné teplotě 15 minut. Podle potřeby přidáme vodu.

  3. Maso nakrájíme na drobnější kostičky, osolíme, opeříme, zasypeme tzv. mexickým kořením a opečeme na oleji dohněda.

  4. Hotové smícháme s uvařenými fazolemi a pikantně dochutíme.

  5. Každou tortillovou placku chvilku rozpečeme na suché pánvi nebo v mikrovlnné troubě tak, aby se s ní dalo manipulovat (stáčet) a potřeme ji lžící rajčatové omáčky. Navrstvíme masovo-fazolovou směs, zasypeme strouhaným čedarem a stočíme do balíčků.

  6. Enchilady pokládáme do zapékací misky a jejich povrch potřeme zbylou omáčkou. Posypeme kolečky černých oliv a zbytkem sýra.

  7. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut. Podáváme horké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Enchilada s vepřovým masem a červenými fazolemi

  • mysulka mysulka

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju mockrát, zkusím se zeptat v Cheezy, uvidíme... Nevím, jestli se tu vůbec je něco takového k sehnání... ;-):-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Elizko,vcera jsem ti slibila napsat slozeni tech syru, omlouvam se, ale byla jsem se pro jistotu jeste zeptat v mexickem obchode, at neplacam nesmysly:-). Takze na Enchiladu je to: Queso Quesadilla, Asadero, Queso Gallego, Manchego a Anejo Enchilado. Na Quesadillu je to : Natural Monterey Jack, Cheddar, Queso Quesadilla a Asadero syr. Na Taco pry staci pouze Cheddar a Asadero. Snad to nekde sezenes, drzim palce:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Danielko, děkuji za doplnění.:-):-K
    Já jsem vycházela z toho, jak enchiladas připravují v naší oblíbené mexické restauraci, o které se tvrdí, že je jedna z nejlepších zde. Tam jsou zapečené. Koukni...http://www.sonoras.cz/mexicka_a.htm
    Quesadilly také dělávám, dávala jsem sem recept. Zase s čedarem ;-):-) nebo blaťáckým zlatem, tyhle sýry se dobře tepelně upravují, roztékají, rozpékají. Quesadilly mám z tortill asi nejraději. http://www.toprecepty.cz/recept/7735-syrova-quesad...

    Po mexických sýrech kouknu, ale zatím jsem je ani nezaznamenala. Poradíš jejich názvy, prosím, abych věděla, na co se ptát? Ď.

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Elizko, jenom na doplneni, Enchilada se obvykle serviruje s ryzi nebo guacamole salatem a ryzi. Recept je to vyborny, tak ti snad to male doplneni nebude vadit. Ty olivy bych radeji vynechala, zatim jsem se nesetkala s tim , ze by se v mexicke kuchyni pouzivaly, ale proti gustu....:-p:-p:-p. Jinak misto cedaru zkus pouzit mexicke syry, tady se daji koupit uz namichane a nezapekej. Zapeka , resp. griluje se Quseadilla, ale i tak recept je skvely a davam ti bodik.:-K:yes:

    Odpovědět

  • dajens dajens

    Mňam, vypadá to lákavě :yes:

    Odpovědět

  • jajine jajine

    Paráda:-):yes:,ukládám a vyzkouším:-p:-p

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Doma mám dva recepty na enchiladu, sice se nezapékají, ale je to veliká dobrota. Tohle bude asi ještě lepší:yes: Rozhodně vyzkouším:-p

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Fazole, tortilly, cedar, masicko, proste same vyborne veci. Omacka bude moc dobra. Ukladam a rozhodne posilam bodik cislo 6, proste vyborna basta a skvele fotky. Hned bych ochutnala. :-p :yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já se musím přiznat, že jsem ještě nikdy nekoupila tortily a dá se z nich, jak vidím, dělat tolik úžasných dobrot:-*:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Super :-O:-*:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OElizo,fazole v jakékoliv podobě máme moc rádi:-p+1:yes::yes:A fotka je výstavní:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: fazolový guláš s vepřovým masem recepty s fazolemi veprove s fazolemi mexické enchiladas fazolová omáčka s cervenych fazoli s veprovym encilada enchelada maso s fazolemi mexiko fazole s vepřovym tortila s vepřovým masem mexicka enchilada mexická tortila s fazolemi jak uvařit fazole tortilla s vepřovým masem vepřové s fazolí smes s fazoli a masa do tortil kuřecí enchilada tortily s vepřovým masem vepřová směs s fazolemi enchiladas s kuřecím masem

Zapomněl/a jsem heslo