Brynzový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZo všetkých surovín vymiešame cesto a necháme 20 min kysnúť.Na náplň nastrúhame najemno zemiaky, pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.Vykysnuté cesto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zo všetkých surovín vymiešame cesto a necháme 20 min kysnúť.Na náplň nastrúhame najemno zemiaky, pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.Vykysnuté cesto…
Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme. Posypeme sypkou červenou paprikou. Cuketu oloupeme a pokrájíme na malé špalíky. Červenou cibuli pokrájíme na měsíčky a palici…
Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, který připravíme z droždí, špetky cukru a trošky vlahé vody, přidáme ostatní suroviny. Zaděláme těsto, zapracujeme nakrájené olivy a…
Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem…
Do hrnce nalijte 800 ml vody a přiveďte ji k varu. Když začne vřít, přidejte jednu lžičku soli a jednu lžičku olivového oleje. Vsypte do vroucí vody těstoviny penne a…
Těstoviny uvaříme a uvařené prolijeme v sítu studenou vodou, aby byly ihned studené a nebyly slepené.Vložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, jogurt, majolku,…
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím…
Nejdříve si nakrájíme fenykl. Bulvu rozkrojíme napůl, vyřízneme tvrdé jádro, položíme rozkrojenou stranou na prkénko a krájíme na tenké nudličky. Rozhodně použijeme…
Připravte si během chvilky výbornou svačinu nebo lehkou večeři. Základem je klasický italský chléb ciabatta, který naplníte pestrou směsí, ve které nechybí ani olivy.…
Cestoviny uvaríme.Necháme vychladnúť.Tuniaka scedíme, pridáme k cestovinám so smotanou, kukuricou a na kolieska nakrájanými olivami.Podľa chuti môžeme pridať trošku…
Upečte oblíbenou velikonoční nádivku v netradiční podobě, jako muffiny. Jsou plné bylinek a zelených oliv. Malé pečené košíčky můžete podávat samostatně a nebo jako…
Opečenou bagetku se sýrovou pomazánkou ochucenou sušenými rajčaty a česnekem připravíme snadno. Podáváme ji ozdobenou olivami a bazalkou jako svačinu či pohoštění pro…
Cuketu nastrouháme do mísy, přidáme vejce, jogurt, na kousky nakrájená rajčata, olej, polovinu nastrouhaného sýra, celé olivy a na kostičky nakrájenou klobásu a…
Paradajky vyberiem z oleja a nakrajam nadrobno, olivy nakrajam na kruzky. V miske zmiesam paradajky, olivy, syr a bazalkove listky. rezne opatrne rozklepem a posolim..…
Rajčata rozkrojíme napůl (horizontálně) a naskládáme je na plech. Dobře osolíme a pomocí kuchyňského štětce jejich řeznou stranu potřeme marinádou, připravenou z medu,…
Ryby si podélně rozkrojíme a uděláme z nich 2 delší pruhy. Každý z nich osolíme, posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem. Śunku také podélně rozkrojíme a naklademe…
Vo vývare uvaríme hustú kašu, jemne osolíme. Necháme prechladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame polovicu nastrúhaného syra. Slaninu narežeme na malé kocky, vyškvaríme…
Olivy v zapékací misce lehce rozmačkáme, aby praskly a uvolnily chuť, přidáme otrhaný rozmarýn, tenké plátky česneku a citronovou kůru.Zakápneme olivovým olejem,…
Olivy scedíme, ale nálev ponecháme. Jeho výbornou chuť budeme potřebovat. Vybereme vhodnou sklenici s uzávěrem.Do sklenice vkládáme olivy, sýr nakrájený na kostky,…
V míse si našleháme olej, balsamikový ocet, hořčici a česnek. Steaky z obou stran osolíme, opepříme, dáme do mísy a pořádně promícháme s marinádou. Necháme 3 hod. v…
Mäso narežeme na kocky. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme kari a krátko premiešame. Vložíme mäso, osolíme, podlejeme horúcou vodou a dusíme domäkka. Do…
Nakrájíme vše na libovolné kousky: okurku na plátky, stejně tak rajčata. Meloun zbavíme slupky a semínek.Poskládáme na talíř, přidáme kousky sýra a zastříkneme olivovým…
Cibuli, olivy, pertželku a sušená rajčata nakrájíme najemno. Madle nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Všechno dáme do mísy a promícháme s rajčatovým protlakem a olejem.…
Zo všetkých prísad (okrem olív) vypracujeme cesto (cesnak prelisujeme). Necháme cca 30 min kysnúť.Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí. Každú časť vyšúľame rukami na…