Kimchi - korejský fermentovaný salát
Recept ještě nebyl hodnocenKimchi je tradiční korejská příloha k jídlu. Jde o pikantní křupavý salát připravený z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny a dalších ingrediencí. Nepodává se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kimchi je tradiční korejská příloha k jídlu. Jde o pikantní křupavý salát připravený z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny a dalších ingrediencí. Nepodává se…
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánev kápneme olej (olivový nebo slunečnicový) a kuřecí kousky opékáme zhruba 5 minut.K opečeným kuřecím…
Pohanka se zeleninou a houbami je zdravý a chutný pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a výživovou hodnotou. Je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kdo hledají…
Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, vejce uvaříme na tvrdo, šalotku, česnek a feferonku nakrájíme na drobno.Do misky dáme maso, lehce osolíme a opepříme, přidáme šalotku…
Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme. Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry…
Maso nakrájíme na nudličky, pórek na půlkolečka. Ve woku rozpálíme sezamový nebo rýžový olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme kari koření a několik minut společně…
Houba shimeji neboli líhovec moučný je oblíbená zejména v japonské kuchyni. Stačí k ní přidat trochu zeleniny a během chvilky vykouzlíte výbornou přílohu nebo hlavní…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Curry je pokrm pocházející z Thajska, známý svou bohatou chutí a aromatickou kombinací koření a bylin. Thajské curry je oblíbené po celém světě díky své jedinečné chuti…
Okurku a mrkev nakrájejte na slabé nudličky, dlouhé asi 5cm. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce. Krevety vložte do vroucí osolené vody na necelou minutu, vyjměte…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Všechnu zeleninu (červenou cibuli, jarní cibulku, chilli papričky, česnek, zázvor) nakrájíme na tenké plátky a zázvor…
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…
Asijská kuchyně využije opravdu jakoukoliv část zeleniny. Třeba i zbylé košťály z brokolice, či květáku. Pokud zeleninový základ přidáte k jemnému, krátce orestovanému…
Skleněné nudle namočíme do studené vody 20 minut předem (nebo dáme do vřelé vody a povaříme 3 minuty). Cibuli, papričku a česnek nasekáme nadrobno. Pak choi rozebereme…
Očištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce…
Vepřová játra v této úpravě získají křehkost. Dobře převezmou chuť používaných dochucovadel. Výborně se k nim hodí rýže. Stejně dobře budou chutnat s hranolky a také se…
Zelí nakrájíme na kostky. Připravíme slaný nálev - dáme 2 litry vody a 6 lžic soli, nakrájené zelí ponoříme do nálevu a něčím zatížíme, například talířkem, aby byly…
Kuřecí filátka osušíme a očistíme, překrojíme napůl. Dáme do mísy, přidáme 1 vejce, lžíci solamylu, lžíci oleje, koření 5 vůní dle chuti, cca lžička a půl je deální…
V rozehřáté Wok pánvi na oleji necháme rozvonět nastrouhaný zázvor a česnek. Přidáme kari pastu, promícháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Necháme za…
Objevte chuť vietnamské kuchyně v této výrazné polévce plné svěžesti a exotických tónů. Příprava nevyžaduje složité techniky, jen pečlivou práci a trochu trpělivosti.…
Nudle připravíme podle návodu na obalu. Očištěné maso nakrájíme na plátky, pak na nudličky velikosti soust a ty obalíme v Solamylu. Omytý pórek i papriku nakrájíme na…
Nejprve omyjeme maso a nakrájíme na silnější plátky nebo kusy a dáme vařit vodu. Maso vložíme do vařící vody na přibližně 15 minut a ovaříme. Poté maso vyjmeme a vodu…
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s…