Tom Yum polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKdo byl v Thajsku, možná se s polévkou Tom Yum setkal. Thajská kuchyně je barevná, pikantní a chutná. Bývá plná zeleniny i mořských živočichů a naštěstí už nebývá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo byl v Thajsku, možná se s polévkou Tom Yum setkal. Thajská kuchyně je barevná, pikantní a chutná. Bývá plná zeleniny i mořských živočichů a naštěstí už nebývá…
Kimchi je tradiční korejská příloha k jídlu. Jde o pikantní křupavý salát připravený z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny a dalších ingrediencí. Nepodává se…
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme, přidáme lžičku sójové omáčky a posypeme 1 lžící Solamylu. Promícháme a necháme chvilku odležet.Nakrájíme papriky na kousky…
Maso nakrájejte na kostičky. V hluboké pánvi, nebo woku rozpalte olej, do kterého přidejte curry pastu a zahřívejte, dokud se plně nerozvoní, pak přidejte maso, očištěné…
Česnek a chilli papričky nakrájíme nadrobno, pórek a šalotky na kolečka. Nudle připravíme podle návodu (stačí zalít vařící vodou a nechat odstát). Sojovou omáčku…
Křupavé okurky, sezamový olej, česnek a špetka chilli – to je recept na korejský salát, který skvěle doplní grilované maso, asijské pokrmy, nebo zachutná jen tak. Hotový…
Mnozí mají problém za den sníst dostatek zeleniny. Když si však připravíte tuto zeleninovou směs podle našeho receptu, máte vyhráno. Paprika, pórek, cuketa a navíc i…
Čajot je tykvovitá rostlina, která vypadá jako hruška, ale svou chutí připomíná spíše kedlubnu nebo okurku. Doplněný krevetami a udon nudlemi vytvoří jídlo inspirované…
Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném…
Do malé pánvičky nebo kastrolku dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme trochu horké vody a povaříme do husté tmavé omáčky, necháme…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Ochutnejte toto výborné rychlé jídlo inspirované asijskou kuchyní. Kuře jen osolíte, smícháte se škrobem a osmažíte. Poté ho zalijete jednoduchou sladko-pikantní omáčkou…
Pokud milujete vůně Asie a rychlá stir-fry jídla, na těchto kuřecích kouscích se zeleninou si určitě pochutnáte. Hoisin omáčka, typická pro čínskou kuchyni, se k této…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Všechnu zeleninu (červenou cibuli, jarní cibulku, chilli papričky, česnek, zázvor) nakrájíme na tenké plátky a zázvor…
Okurku nastrouháme na kráječi nebo nakrájíme ručně na plátky ne úplně tenké . Plátky dáme do sklenice a zalijeme nálevem smíchaným ze všech ostatních ingrediencí.…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).Med rozmícháme v teplé vodě. Do misky nalijeme smetanu, přidáme rybí omáčku, citronovou šťávu, med, kopr a…
Cuketu překrojíme na polovinu a obě nakrájíme na ne moc slabé plátky.Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme posekané 2 stroužky česneku a po pár vteřinách vložíme cuketu…
Koleno vykostíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.. Vejce rozšleháme, osolíme a na troše oleje uděláme klasickou omeletu (vajíčka…
Thajská jídla si v naší kuchyni získávají stále větší oblibu. Mnohé suroviny je již možné běžně koupit a tak se většinou snažíme dodržovat původní recepturu. Ale stále…
Rychlý a zdravý pokrm plný chutí dálného východu. Kombinaci drůbežího masa, křupavé zeleniny a lahodných hub shimeji, vonících po oříšcích, si zamilujete. Díky…
Nakrájíme maso na širší, ale tenké pásky a restujeme na mírně osmahlé cibuli, za stálého míchání, cca 5 -7 minut.Veškeré suroviny na pastu mixujeme ponorným mixérem za…
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s…
Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky nebo osminky (podle velikosti), citronovou trávu trošku nožem poválíme a podélně rozpůlíme. Galangal nakrájíme na plátky a…