Marinovaná vepřová játra na grilu
Recept ještě nebyl hodnocen"Já rád játra, ty rád játra..." Kdo by neznal tento oblíbený dětský jazykolam. Plátky vepřových jater necháme marinovat v pikantní směsi červeného vína, oleje, koření,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
"Já rád játra, ty rád játra..." Kdo by neznal tento oblíbený dětský jazykolam. Plátky vepřových jater necháme marinovat v pikantní směsi červeného vína, oleje, koření,…
Tento recept vás zavede do čínské kuchyně s vůní Orientu. Kuřecí prsa Kung Pao doplněná chutnými mandlemi, náležitě okořeněná a s notnou dávkou zeleniny, vám budou…
Základním stavebním kamenem pro křehké a šťavnaté grilované maso, je dobře okořeněná marináda. Vyzkoušejte marinádu kombinující chuť sójové omáčky, worcesteru, medu a…
Gyóza knedlíčky, pocházející z Japonska, jsou malé masové taštičky plněné různými ingrediencemi, jako je mleté vepřové maso, zelenina a koření. Tradičně se smaží na…
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také…
Pokud jste milovníkem pomazánek a pořád hledáte nějaké nové či originální, vyzkoušejte tento recept. Pomazánka je z vařených brambor a nejlépe bude chutnat s kapkou…
Pod názvem cikánský řízek se skrývají placičky s nudličkami ze směsi vepřového masa, okořeněné pálivou paprikou a kari. Dozlatova usmažené placičky podáváme s vařeným…
Fazole na mexický způsob nabízí spojení fazolí v rajčatové omáčce s restovaným kuřecím masem a mexickou směsí zeleniny. Vznikne tak vynikající, velmi sytý pokrm plný…
Gnocchi v rajčatové omáčce s cuketou, která krásně voní po česneku, jsou velice vděčnou večeří, která, ač je snadná na přípravu, je opravdu plná chuti. Pokrm je sice…
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník, se kterým zvládnete připravit spoustu výborných jídel. Díky alobalu v ní zvládnete upéct i masovou směs v marinádě. Tyto vepřové…
Připravte si na grilu dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Zpočátku se grilují při vyšší teplotě a poté se přesunou na nepřímé grilování, což jim…
Jemná pomazánka z uzené makrely je skvělým tipem na rychlou a chutnou večeři. Kombinace Lučiny, worcesterské omáčky a citronové šťávy dodá rybě svěžest i šmrnc, jarní…
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá nastrouháme na hrubo.Tyčinky necháme povolit, vybalíme je a pokrájíme na malé kousky.Majonézu dochutíme vegetou, několika kapkami…
Koktejl: Koktejlové krevety rozmrazíme a vaříme je 5 minut ve vroucí vodě. Pak je propláchneme ve studené vodě a dáme do mísy. Vymačkáme na ně limetku. Mrkev…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí-dělám v mikrovlnce a krk uvaříme v osolené vodě do měkka. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme česnek, papriku…
Z masa připravíme plátky, naklepeme a potřeme je utřeným česnekem s trochou soli a pepře. Do pekáčku nalijeme olej, vložíme maso, a na kolečka nakrájenou cibuli.…
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, promícháme s olejem, rybí omáčkou a větší špetkou pepře. Necháme dvě (nebo více) hodiny uležet. Na pánvi rozpálíme trošku oleje,…
Cibule a plísňový sýr, to je kombinace, která není úplně prvoplánová, přesto vás překvapí osobitou a lahodnou chutí. Připravte pomazánku jako pohoštění pro návštěvu a…
Hořčici utřeme s kečupem, worcesterem, smícháme se salámem nakrájeným na nudličky, jemně nasekanými feferonkami a necháme uležet.
Uvaříme bramboru, oloupeme a necháme vychladit. Nakrájíme na nudličky bramboru, salám, okurku, vařenou mrkev a celer. Majonézu rozmícháme s hořčicí, octem, solí…
Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte…
Marinádu vytvoříme rozšleháním surovin a do ní poté naložíme naklepané maso na 1 den (hovězí na 3 dny).Smažíme na oleji.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka a slejeme. Než se těstoviny uvaří, nakrájíme zeleninu a sýr na drobné kostky, smícháme s majolkou, zakysankou, utřeným…
Maso nakrájíme na nudličky a dáme přes noc, anebo alespoň na pár hodin uležet do marinády z uvedených surovin. Maso dáme na rozpálenou pánev, ale nemusíme pod něj…