Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci

Vepřové koleno patří mezi levnější kusy masa, ale můžeme z něj připravit skvělou lahůdku. Díky dlouhé přípravě v pomalém hrnci bude maso šťavnaté, měkké a bude se doslova rozplývat na jazyku.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 200 min

220 min (20 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 822 kJ /
675 kcal
Bílkoviny7,78 g
Tuky45,40 g
Vláknina29,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 403 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy53,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kolena opláchneme, osušíme, odstraníme případné štětinky a vykostíme. Kosti odložíme na vývar. Krok 2: Vykostěné maso naporcujeme na menší díly, kůži ostrým nožem nařízneme a do masa vmasírujeme pepř, sůl a granulovaný česnek. Krok 3: Oloupané cibule a stroužky česneku nadrobno nakrájíme a na sporáku v kastrolu na rozehřátém oleji pozvolna restujeme do zlatavé barvy. Krok 4: Tuk slijeme, cibule přendáme do pomalého hrnce, přidáme vodu, kvůli barvě worcesterskou omáčku, maso a nejlépe rukama promícháme. Krok 5: Hrnec zakryjeme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 3 hodiny. Krok 6: Jako příloha se hodí vařené brambory, knedlík nebo rýže.

TIP: Co udělat z vepřového kolena

Zveřejněno 28. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY8ML

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY8ML

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

mika59: Miladko,moc Ti děkuji:-*:-K

Drahuško velice lákavé jídlo<3:yes::yes::yes:

Merylas: magdalenka: Marie Svarcova: Děvčata,moc vám všem děkuji:-KUdělaly jste mi radost:-*

PH jsem dostala cca před 8 lety od Topreceptů a od té doby v něm vařím moc ráda.Vlastně nevařím,on to udělá za mě:-)Mám ho na chodbě ve skříňce,v kuchyni už není místo na uložení.Když pomalím,tak ho mám v kuchyni na jídelním stole,do oběda se to stihne:-)Přes noc jsem v něm dělala jen 2 krát,ale chutově jsme to nepoznali,navíc nás rušila vůně.Tak už vařím jen na ten rychlejší high 2.stupeň.
V létě jsem si pořídila Eta Pečenku,ta odpočívá na ledničce a HF na pračce.Když je zaměstnávám,tak také se musí povalovat na stole s prodlužkou...Dopoledne u nás v kuchyni vzhledově vypadá velice zajímavě:-8Hlavně,že to voní:-D
Mějte pěkný sváteční den a ještě jednou děkuji:-8:-K

Moc hezký recept. :yes::-K
magdalenka: Já jsem na tom stejně, taky jsem pomalý hrnec odložila a spíš používám remosku. Mám dvě velikosti. Někdo v PH vaří třeba v noci nebo s odloženým startem, ale já se bojím nechat nějaký elektrospotřebič bez dozoru. Ale Drahuška tady přidává recepty opravdu lákavé, to je pravda. <3:-K

Perfektné! Ja som PH odložila do garáže, aby mi nezavadzal, lebo častejšie používam remosku. Asi ho kvôli tomuto receptu zas vytiahnem! Pekný deň, Anička.

:-)<3:yes::yes: Mňam - nádhera na talíři :-K

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, česnek granulovaný, olej, omáčka worcesterová, voda, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu