Mleté na smetaně se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenDo pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev. promícháme a necháme opékat. Dále přidáme maso, rajče nakrájené na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev. promícháme a necháme opékat. Dále přidáme maso, rajče nakrájené na…
Ingredience na marinádu vyšleháme metličkou. Kuřecí spodní stehýnka opláchnout, osušit a naskládat do marinády, musí být celá obalená. Nejlépe přes noc, nejméně tři…
Slepici uvaříme na polévku jak jsme zvyklí, vyndáme ji z vývaru a necháme vychladit. Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve…
Směs do bramboráku: Nejdříve nakrájím maso na nudličky,osolím, zakapu olejem, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou a nechám uležet v lednici. Pak maso prudce…
Suroviny nakrájíme na kostičky.Přidáme tatarku, dochutíme, promícháme.Necháme v chladu odležet.
Salát omyjeme a natrháme do mísy.Z hořčice, worcesteru, citronové šťávy a olivového oleje umícháme marinádu, kterou salát zalijeme.Maso z prsíček nakrájíme na nudličky,…
Kdo má pomalý hrnec, ví, jak dokáže zjednodušit přípravu i složitějšího jídla. V tomto případě se jedná o hovězí kližku s mrkví a bramborami. Maso, brambory a zeleninu…
Pikantní masová směs se zeleninou je dochucená worcesterem, kečupem a křenem. Milovníci ostrých jídel mohou přidat ještě nadrobno nakrájenou feferonku. Flamendra…
Zimní salát, dle receptu Petra Novotného, zaručeně překvapí všechny vaše strávníky nejen na běžné oslavě, ale i na silvestrovské party. Zelenina a ovoce jsou v salátu…
Krevety jsou, jako zástupci mořských plodů, u nás nejsnadněji dostupné. Jejich příprava je velmi snadná, do tohoto receptu je postačí lehce povařit. Na koktejl pak jen…
Silvestr je již pomalu za dveřmi. Na oblíbených oslavách příchodu Nového roku nikdy nesmí chybět spousta bohatě obložených chlebíčků. Jednou z nejoblíbenějších pomazánek…
Ševcovský mls, chutnou majonézovou pomazánku, najdete v nabídce každého lahůdkářství. Jeho příprava však není žádná věda, zvládnete to bez problému v pohodlí vaší…
Šťavnaté plátky krkovičky jsou vždy sázkou na jistotu. V tomto lahodném jídlu z jednoho pekáčku je krkovička doplněna o měsíčky cibule, plátky žampionů a kolečka pórku.…
Šťavnaté kuřecí maso s restovanou zeleninou dostává nový rozměr díky medové směsi s kořením adžika. Sladko-pikantní chuť v kombinaci s křupavými kešu oříšky dělá z…
Lehký salát z červené řepy s medem je zdravá a rychlá příloha, která v sobě spojuje jednoduchost s překvapivě vyváženou chutí. Jemná sladkost medu podtrhne přirozenou…
Z omáček, oleje a solamylu ve vhodné nádobě na naložení masa ušleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na pláty. Ty paličkou na maso rozklepeme a…
Sójové kostky dáme do hrnce s vodou. Do vody přidáme masox a vegetu a dáme na 15 vařit. Do jiného hrnce dáme vačit zeleninu - do osolené vody. Dle návodu připravíme…
Rozpálíme sádlo a zprudka osmahneme maso, osolíme a opepříme. Nejdříve vepřové, kuřecí přidáme až později.Přidáme nahrubo (půlkolečka) nakrájenou cibuli, papriku,…
Toustový chléb rozmixujeme na jemnou strouhanku a tu pak v malé misce smícháme se sýrem. Přidáme jemně nasekanou petrželku nebo pažitku. Slaninu nejprve zprudka a poté…
Upečené vepřové maso umeleme a vložíme do hlubší mísy. Přidáme nadrobno nakrájené cibulky i s natí, lžíci hořčice, špetičku ostré Green Curry pasty, lžičku worcesteru…
Maso naložíme předem. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme worcestrem a zakápneme olejem. Zabalíme do alobalu a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.Maso…
Na oleji zpěním půl svazku nakrájené lahůdkové cibule, strouhané mrkve, chilli papričku a restuji. Přidám nakrájené žampiony a opět restuji. Zaliji 1,5 l kuřecího vývaru…
Zapneme troubu na 160°-170° C spodek/ vršek. Líčka očistíme a nakrájíme na kusy (větší než na guláš). Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, 8 stroužků česneku nakrájíme na…
Sójové kostky uvaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme vychladnout a poté z nich dobře vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce smícháme s hořčicí, polévkovým…