Játra podle mého tatínka
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby…
Letíš z práce, hlava plná starostí a ty nevíš co k večeři? Odpočiň si. Zajdi do toho kšeftu, kam chodíš pokaždé a kup buřty a chleba. To bude večeře. Když už tam jsi,…
Suroviny nakrájíme buď na kostičky nebo na nudličky. Cibuli hodně najemno.V misce smícháme majonézu (mě chutná Poličanka) a dochucovadla. Přidáme salám, hrášek, okurky a…
Koktejl: Koktejlové krevety rozmrazíme a vaříme je 5 minut ve vroucí vodě. Pak je propláchneme ve studené vodě a dáme do mísy. Vymačkáme na ně limetku. Mrkev…
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme.Očistený zeler a mrkvu uvaríme do mäkka vo vode.Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a…
Lehce pikantní krevety stačí chvilku opéct na pánvi, promíchat s čerstvou petrželkou a poté podávat bagetkou a majonézovým dipem, který vyladíte podle své chuti. Skvělou…
Hovězí srdce má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Připravit ho můžeme jednoduše, stačí ho opéct na základu ze špeku a cibule a poté dusit doměkka. K dochucení…
Jídla z jednoho pekáčku jsou již dlouhou dobu velmi oblíbená. Většinou tak upravujeme mleté maso na mnoho způsobů. Zde je zapečené v rajčatovém pyré, které nám přiblíží…
Pokud máte v oblibě kuřecí maso a zeleninu, tak můžete uvařit podle tohoto receptu kuřecí nudličky z prsního masa, mrkve a pórku. Příprava je nenáročná, což vám bude…
Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a…
Tato pochoutka se konzumuje nastudeno jako součást obložené mísy. Nebo může zůstat jen tak v lednici pro případ, když má člověk chuť na něco pikantního z masa. Její…
Pečená vepřová žebírka, naložená v pikantní marinádě, jsou výtečnou pochoutkou, která potěší nejen správné chlapy. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Pikantní marinádu…
Sladko-slané kombinace jsou u grilování velmi oblíbené a vyhledávané. Existuje celá řada sladkých marinád či grilovacích omáček, a mezi ně patří i tato brusinková.…
Kuřecí maso nakrájet na malé kousky,přidat všechny suroviny,dobře zamíchat,nechat půl hod.uležet a smažit malé placičky
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme cca 20min. odležet. Poté obalíme ve strouhánce a osmažíme na troše tuku jako řízky. V…
Sojové nudličky vsypeme do 1 l vroucí vody, ve které jsme rozpustili kostku bujonu. Povaříme za občasného zamíchání 15 minut. Necháme vychladnout ve vývaru, poté slijeme…
Maso nakrájíme na nudličky a dáme přes noc, anebo alespoň na pár hodin uležet do marinády z uvedených surovin. Maso dáme na rozpálenou pánev, ale nemusíme pod něj…
Vepřové maso zprudka osmažíme na pánvičce, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mletou papriku, sůl a pepř. Podlijeme vodou a dusíme skoro do změknutí.Když je…
Panenku nakrájíme ze šikma na tlustší plátky a naklepeme pěstí.Připravíme marinádu z ostatních surovin."Řízečky" namočíme do připravené směsi a ponoříme. Necháme uležet…
Vepřové maso si nakrájíme na malé tenké kousky a osmahneme na trošce sádla z konzervy. Poté přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a lehce osmažíme. Přidáme zavařené…
Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme…
1.Krkovici mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kdo nezahušťuje moukou, použije škrob pro přípravu masitých jídel. 2.Sušené…
Na pánvi osmahneme cibuli s mrkvi. Přidáme maso, které povaříme, dokud nechytne slabou hnědou barvu.Rozmícháme jednu lžíci mouky s trochou vývaru, tak aby se vytvořila…
Ve 100 ml rozpustíme bujón, přidáme worčestrovou a sójovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob. Nakrájenou kotletu na plátky naklepeme a okraje nepatrně nařízneme. Mírně…