Bůček plněný, v marinádě pečený

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Vepřové maso 32 názorů

Suroviny

800 g libovějšího vepřového bůčku bez kosti
Marináda:
150 ml piva
2 vrchovaté lžíce tmavého třtinového cukru
4 lžíce Worcesteru
1 lžíce sušeného česneku
¼ lžičky mletého pepře
1 lžíce oleje
Nádivka:
300 g mletého masa - použila jsem krůtí
150 g Debrecínského špeku
1 lžíce oleje
1 větší cibule
3 větší stroužky prolisovaného česneku
2 lžíce koření Dekora
3 drůbeží párky (použila jsem se sýrem)
1 vejce
sůl
mletý pepř
Dále:
1 lžíce oleje nebo sádla
1 cibule
4 stroužky česneku
voda na podlévání
nit na zašití kapsy
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším kastrůlku necháme za stálého míchání rozpustit třtinový cukr. Na chvíli odstavíme z přímého plamene. Poté přidáme pivo, worcester, sušený česnek a pepř a necháme projít varem. Odstavíme bokem, přidáme olej a necháme vychladit.

  2. Do opláchnutého a osušeného bůčku ostrým delším nožem vytvoříme otvor pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a takto připravené maso ponoříme do chladné marinády. Dáme alespoň na 12 hodin do lednice marinovat.

  3. Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na lžíci tuku osmahneme do zlatavé barvy. Po zchladnutí přidáme společně s ostatními surovinami k mletému masu a nejlépe rukou důkladně promícháme. Náplň si také můžeme přichystat v předstihu a nechat uležet.

  4. Marinovaný bůček zlehka osušíme a vetřeme trochu soli. Poté naplníme nádivkou, vsuneme párky a kapsu zašijeme.

  5. V kastrolu, který je vhodný i do trouby, na tuku orestujeme nakrájenou cibuli společně s česnekem. Vložíme bůček a za všech stran ho necháme zatáhnout. Bůček otočíme nařezanou kůží dospod, podlijeme zbytkem marinády, přidáme 50 ml horké vody a přiklopíme poklicí.

  6. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na poloviční výkon (mám plynovou) 80 minut.

  7. Kastrol vytáhneme z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a seškrábeme do šťávy výpečky z okraje kastrolu.

  8. Opět vložíme do trouby a pečeme 40 minut, 20 minut před koncem odstraníme poklici a za občasného přelévání šťávou dopékáme na barvu.

  9. Po vytažení z trouby odstraníme nitě, bůček nařežeme na porce a podáváme jako hlavní chod například s brambory.

  10. Hodí se i po studenu s pečivem a okurkem. Může se stát, že nám zbude trochu náplně. Tu můžeme malinko zahustit dětskou krupičkou, vytvoříme knedlíčky a zavaříme do vývaru.

Poznámka

Pro informaci přidávám odkaz na koření Dekorahttp://www.rojikovokoreni.cz/dekora/p15

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 229 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůček plněný, v marinádě pečený

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Anna Kocikova: Díky za odpověď

    Odpovědět

  • Ivana Ch: Místo kořejí Dekora se může použít sušená,nadrcená zelenina a nebo na jemných slzičkách nastrouhaná mrkev,drobně nakrájená nať(lahůdková cibule,pažitka,petržel,libeček)promíchat dohromady.Také se mohou na hrubých slzičkách nastrouhat čerstvé,vícebarevné papriky(trikolora).

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Co bych mohla dát místo koření dekora? Tady ho nikde nemají

    Odpovědět

  • Jaromira18: Jaruško já také děkuji:-KJsem ráda,že se Ti recept líbí:-8

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Moc hezké a určitě dobré,:-K děkuji za recept, brzy uvařím.:-K:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dana61:Dani,děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je podíváníčko a což pochutnáníčko:yes::-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.:Bětuško,myslím,že nejen tady na Top ale i všude jinde,když pochválíš kuchařku,to té dotyčné zahřeje u srdíčka:-8:-8:-K
    Moc děkuji i za foto a jsem ráda,že i Tvá improvizace chutnala:yes:

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Hlásím, že se vše povedlo. Upekla jsem to bez párku, nebyl na skladě :-), Foto přidáno :-p

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Určitě pak vyfotím, ikdyž srovnání s tím krasavcem na tvých fotkách Aničko bude asi kruté :-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.:Bětuško,jsem ráda,že sis vybrala k realizaci právě tento recept;-)Já jsem kapsu zašila obyčejnou nití,kterou jsem si dala dvojitě:-)Jehla byla také obyčejná na šití prádla,jen s větším okem...začínám být slepouš,tak abych se trefila:-D:-D
    Držím pěsti pro štěstí a budu ráda,když dáš vědět,jak Vám chutnalo:-)

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Chci se o tento majstrštyk pokusit o velikonočním víkendu, tak mi držte palce :-), jen se chci přeptat na to zašívání, mám to udělat normálně silnou jehlou a potravinářskou nití, jo? :-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Inka1:Děkuji:-K:-)

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :yes: Nádhera ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Vaše milé komentáře mě vážně velice potěšily:-*Všem Vám mocinky děkuji:-K:-K


    srettka:Kamuš,nějak mi všechno stávkovalo a nechtěly se mi do noťasu ukládat z foťáku snímky:-SDnes mám nový kabel,tak"rumbakoule"Ti za chvilenku přidám;-):-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: plněný bůček plněný pečený bůček pečeny plneny buček buček v marinádě pečeny buček marináda na párky plněný bůček recept bucek do trouby peceme bucek plněný vepřový bůček pečený v troubě plněny buček recept pečený recepty plněný bůček recept na plněný bůček pečeme bůček plněný pečený bůček plneny plneny bucek peceny plněný pečený bůček recept recept plněný bůček bůček v troube vepřový bůček v marinade

Zapomněl/a jsem heslo