Třešňový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenMůže být dezertem, přesnídávkou, ale i hlavním jídlem. K výhodám nákypů patří i to, že při jejich přípravě zužitkujeme mražené i kompotované suroviny. Lahodné jídlo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Může být dezertem, přesnídávkou, ale i hlavním jídlem. K výhodám nákypů patří i to, že při jejich přípravě zužitkujeme mražené i kompotované suroviny. Lahodné jídlo,…
Kynuté těsto je tvárné a můžeme z něj připravit, kromě klasických buchet a koláčů, také netradičně tvarované záviny. Jedním z takových je tento cop, který naplníme směsí…
Šťavnatá rebarbora se skvěle hodí do různých koláčů a buchet. Na tento koláč zaděláme křehké těsto, které naplníme tvarohovým krémem a poklademe kousky rebarbory. Celý…
Mrkvové dorty jsou již stálicí na poli sladkých dobrot. Jemný, ale svěží korpus s nastrouhanou mrkví doplňují také kousky ořechů a chuť skořice. Po upečení potřeme…
K šálku dobré kávy patří sladký moučník, který pohladí naše chuťové pohárky. Přesně takový je štrúdl s mletými ořechy, příjemně vonící po vanilce a rumu. Štrúdl před…
Chcete zažít opravdové nebe v puse? Tak vyzkoušejte tyto řezy. Vespod těsto s křupavými kousky ořechů a čokolády, na něm leží pudink s rozvarem z ovoce a celé to zakrývá…
Mezi klasické moučníky patří snad všemi oblíbená bábovka. Čerstvě upečená, vláčná, plná ořechů a čokolády, krásně provoní váš dům a přiláká všechny vaše strávníky ke…
Jemný korpus, lehký krém a vrstva šťavnatých švestek tvoří dort, který spojuje svěžest s jemnou sladkostí. Ideální volba pro oslavy, rodinná setkání i jako sladká tečka…
Vše smícháme a nalijeme do vymazané formy (jen do 3/4, nabydou), pečeme v předehřáté troubě asi 17 minut.
Vezmeme si 5 šťastných vajec. Nejdříve se zeptejte, jestli jsou opravdu šťastná. Pokud odpoví: ,,Ne", tak je rozhodně nepoužívejte. Pokud 5 vajec odpoví: ,,Ano",…
Jablka a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme zbylé suroviny a pořádně promícháme.Namačkáme do formy s pečícím papírem a dáme péct 160 st. cca 30-40 minut.
Žloutky šleháme s cukrem, přidáme vodu a olej a když je hmota krémovitá, vmícháme mouku s práškem do pečiva a s kakaem, mleté ořechy a z bílků hustý sníh. Těsto vlijeme…
Žloutky šleháme s cukrem, přidáme vodu a olej a když je hmota krémovitá, vmícháme mouku s práškem do pečiva a s kakaem, mleté ořechy a z bílků hustý sníh. Těsto vlijeme…
Smíchat mleté ořechy, cukr, rum, skořici, marmelády, pak přidat nastrouhaná jablka, zamíchat a nakonec přidat sníh z jednoho bílku a zamícháme. Vyválíme těsto,…
Na dno formy naskládáme cukrářské piškoty, které lehce pokapeme rumem. Na ně dáme tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem - kdo chce můžesi ho přisladit dle chuti. Na vrstvu…
Zpracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Z těsta vykrajujeme čtverečky, ale mohou být i jiné tvary a pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé slepujeme povidlama…
Zo všetkých prísad vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade aspoň 2 hod odpočinúť.Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary podľa svojho vkusu, ktoré pečieme na 180°C…
Kukuričnú krupicu vsypeme do vývaru a za stáleho miešania 5 min varíme. Odstavíme z ohňa a vmiešame strúhaný syr, oriešok a korenie. Polentu rozotrieme na studenou vodou…
První den upečeme korpusy.Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh.Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s…
Z drátku vytvoříme "kostru" kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout. KORPUS: Žloutky vyšleháme s…
Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).…
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Pomalu po lžících zašleháme olej, přisypeme ořechy, lehce promícháme, přidáme mouku s kypřícím práškem, nastrouhanou pomerančovou…
Z jakéhokoliv piškotového či ořechového těsta upečeme 6 ks korpusů, které máslovým krémem a marmeládou spojíme a vytvarujeme do soudku, obvod potřeme krémem a přilepíme…
Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme orechy, rukou spracujeme "cesto" a zahustíme strúhankou. Na peč. papier robíme hromádky - veľkosť orecha (mokrou lyžičkou a pod.)…