2x diviznový sirup + macerát
Recept ještě nebyl hodnocenKvěty z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září.Sirup bez převáření: Do čisté suché…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 172 kJ / 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Květy z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září.Sirup bez převáření: Do čisté suché…
Krásně červené plody šípku jsou korunou podzimu, obsahují velké množství vitaminu C a další neméně důležité vitamíny a jsou právem řazeny k superpotravinám. Pokud je…
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Jahodová omáčka s pálenkou je delikátní spojení sladkých jahod a jemného alkoholového aroma, které dodá dezertům nečekaný šmrnc. Ideální pro gurmány, kteří se nebojí…
Meloun odpeckujeme a dužinu rozmixujeme, smícháme s tonicem a pálenkou, zastříkneme trochou limetky. Podáváme s ledem zdobené mátou, příp. plátkem melounu.
Do připravené marinády dáme opláchnutá, osušená a na silnější plátky nakrájená prsa. V uzavřené nádobě necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici. Odpočaté plátky…
Kuře buď naporcujeme na malé kousky, nebo ho vykostíme a pokrájíme (lze s úspěchem použít i kuřecí stehenní řízky).Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kuře spolu s…
Kohúta rozporcujeme, osolíme, okoreníme a necháme stáť.V malom hrnci si pripravíme "mirepoix" - zmes na ochutenie omáčky. Na rozpustenom masle opečieme na jemno cibuľky,…
Filé a sardinky aj s olejom rozmixujeme alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, vňate, vajíčko, korenie, soľ ( pozor na solenie, sardinky…
Jablka očistíme, zbavíme jader, pokrájíme na osminky a v misce je pokropíme citrónovou šťávou, aby nezhnědla.Těstoviny uvaříme na skus ve vařící, mírně osolené vodě,…
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku, maso, osolíme, opepříme, přidáme 5 bobulí jalovce a ve vývaru…
Mini dortíky různých tvarů a příchutí si snadno můžete připravit na další oslavu. Vespod je nadýchaný piškot, který má na sobě vrstvu krému libovolné chuti, od…
Na podzim připravujeme často dezerty z jablek a hrušek. Připravit z nich můžeme i tento netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený. Pečené ovoce v sobě skrývá…