Květákový mozeček s párky
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Papriku a cibuli nakrájíme na proužky, párky na kolečka a česnek na drobno.Na oleji zpěníme cibuli a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Papriku a cibuli nakrájíme na proužky, párky na kolečka a česnek na drobno.Na oleji zpěníme cibuli a…
Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na kolečka. V hrnku smícháme olej s kurkumou, uzenou paprikou a majoránkou. Cibuli pokrájíme…
Na sádle do zlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme očištěná srdíčka (já krájel na 4 díly, byla větší) a necháme zatáhnout. Přidáme papriku, koření,…
V hrnci zpěníme na rozehřátém oleji nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Když se rozvoní, přihodíme drobně nakrájenou zelenou papriku, naťové cibulky, rajčata…
Nejprve smícháme mák se solí. Panenku velmi jemně potřeme olejem a obalíme v máku, ten pořádně do panenky zatlačíme. Necháme odležet a jdeme na salsu: Zeleninu očistíme…
Vepřová játra důkladně opereme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčátka a zelené papriky, zbavené jádřinců, pokrájíme na malé kousky. Cuketu a lilek omyjeme, pokrájíme na…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme do hrnce orestovat na troše sádla. K cibuli přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, posypeme lžičkou sladké papriky a…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Směs koření připravíme tak, že do hrnečku nalijeme trošku oleje (můžeme nahradit rozpuštěným máslem) a přisypeme…
V prvé řadě si na pánvi s minimem tuku opečeme 2 větší kuřecí prsa, které předtím osolíme a lehce opepříme. Mezitím, co se nám bude připravovat maso, můžeme se pustit do…
Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s olejem orestujeme. Zvolíme vhodnou pánev, kterou můžeme dát do trouby. Přidáme těstoviny s paprikou a prohřejeme. Cibulku…
Na másle necháme orestujeme pokrájenou jarní cibulku. Přidáme rozdrobené droždí, necháme chvíli zpěnit a probublat. Přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, …
Pečené plněné papriky jsou oblíbenou klasikou. Naplněné směsí pečených rajčat, mletého masa a rýže, podávané s bramborovou kaší, poslouží jako výborný víkendový oběd,…
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým…
Jako první si nachystáme vše, čím budeme Hermelín obkládat a zdobit. Šunku a tvrdý sýr na kostičky, zeleninu, pečivo, natě.Hermelín pak rozpečeme buď v troubě, já na…
Křidélka dáme do pekáčku, zastříkneme olejem, poprášíme paprikou a promícháme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200C asi na 20 minut. Mezitím připravíme omáčku. Kečup,…
Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.Přes noc necháme chutě spojit v lednici.Ráno…
Pokud máte chuť na něco ostřejšího, nenechte si ujít tyto dobré topinky s pikantní směsí mletého masa, paprik a fazolí. Směs stačí podusit, poté nanést na topinky…
Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak…
Populární v mexické kuchyni jsou fajitas, kukuřičné tortillové placky, plněné směsí masa a zeleniny. Fajitas s lehce pikantní kuřecí směsí, podávané s avokádovým…
Tento pestrý pokrm spojuje křehkost paprik a jemnou chuť cukety s výrazným nádechem pikantní omáčky. Skvěle se hodí jako hlavní chod nebo příloha, která oživí každé…
Šťavnaté pečené kuře na aromatickém lůžku z rýže a zeleniny. Jednoduché, vydatné jídlo z jednoho pekáče, které potěší rodinu bohatou chutí a snadnou přípravou.…
1/Nejdrive si dame varit kureci skelet ze zeleninou. 2/Mezitim si vytvorime male knedlicky z jatrove pastiky, do ktere pridame trochu pepre, cesneku, strouhanku…
Očištěné a pokrájené houby dusíme na vodě 5-10 minut, poté slijeme přebytečnou vodu a přidáme ostatní ingredience. Plníme do sklenic a zavařujeme 1-1,5 hodiny.
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…