Kuřecí špízy s játry
Recept ještě nebyl hodnocenMaso a játra nakrájíme na stejné kousky, naložíme do směsi koření a oleje. Necháme 2 hod odležet. Nachystáme grilovací jehly, nakrájíme cibuli a papriky. Každý kousek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso a játra nakrájíme na stejné kousky, naložíme do směsi koření a oleje. Necháme 2 hod odležet. Nachystáme grilovací jehly, nakrájíme cibuli a papriky. Každý kousek…
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme, přidáme lžičku sójové omáčky a posypeme 1 lžící Solamylu. Promícháme a necháme chvilku odležet.Nakrájíme papriky na kousky…
Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku - trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě velmi drobně obranou růžičku brokolice tak,…
Králičí hřbet vykostíme,rozklepneme na tenký plátek,osolíme,opepříme,poklademe plátky sýra na ně položíme papriku nakrájenou na podélne proužky, na papriku položíme…
Vepřové maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin-(papriku na kostičky, cibuli na měsíčky, slaninu na kostičky a tvarůžky také na kostičky).…
Očistíme kuřecí maso, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do misky. Dále připravíme cibuli (nakrájíme na proužky) s paprikami …
Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme do hrnce orestovat na troše sádla. K cibuli přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, posypeme lžičkou sladké papriky a…
Těstovinové saláty jsou pro svou nenáročnost a variabilitu vítaným zpestřením našeho jídelníčku. Příprava zabere jen málo času a výhodou je i to, že mívá každý veškeré…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje. Vejce také uvaříme. Po uvaření propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Vejce oloupáme a po vychladnutí…
Špecle uvaříme ve vařící vodě cca 1 minutu se špetkou kurkumy a soli. Přecedíme. Hlívu pokrájíme na proužky, žampiony na plátky, jarní cibulku pokrájíme na kolečka.Na…
Základem chutných karbanátků je dobře okořeněné mleté maso. Jsou opravdu šťavnaté a krásně voní po rozmarýnu. Pečené karbanátky můžeme podávat s vařeným bramborem, nebo…
V kastrůlku zahřejeme všechny uvedené ingredience na marinádu a rozmícháme do hladka. Odstavíme. Rybu osušíme, osolíme a vložíme na 10 minut do marinády. Poté ji…
Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme.Zeleninu nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a…
Uvaříme těstovinky a pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninku a vajíčka. Osolíme a opepříme podle chuti.
Rýži uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a kuřecí maso, osolíme a opepříme, přidáme kari. Orestujeme. Přidáme uvařenou…
Najemno nakrájenou cibuli na oleji osmažíme dozlatova. Poté přidáme maso, které důkladně orestujeme. Téměř hotové maso osolíme, okořeníme a přidáme k němu česnek. Ještě…
Zeleninu omyjeme, okurku a papriku oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a též nakrájíme na kousky.Nakonec vše v misce smícháme s nakrájeným…
Cizrnu uvaříme ve vodě s octem do měkka. Nejlépe vaříme v tlakovém hrnci, může to trvat necelé dvě hodiny. Raději ji během varu zkontrolujeme, každá cizrna je jiná. Kdo…
Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Dáme do pekáčku, osolíme a…
Uvaříme si těstoviny a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu, osolíme, opepříme. Kuřecí maso už uvařené nebo upečené (vychladlé) nakrájíme a přidáme k…
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a necháme několik hodin nebo i přes noc marinovat v oleji a grilovacím koření.Papriky nakrájíme na kousky a klobásu na kolečka.Na špejli…
Na vále, posypaném hladkou moukou, si rozválíme listové těsto. Polovinu rozváleného těsta potřeme pikantní pomazánkou Saba, poklademe orestovaným pórkem,orestovanou…
Do zapékací mísy dáme uvařené bílé fazole, přidáme nakrájený pórek na kolečka, kapie na nudličky nebo kostičky. Na pánvi si osmažíme cibuli s párkem nebo klobáskou-…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Retro okénko: Tradiční lékorky vznikly díky nervóznímu manažerovi s děravýma rukama
Jak poznat v obchodě kvalitní chleba? Všímejte si barvy bochníku, pevnosti kůrky i pružnosti střídky, říká expertka Hana Nykodymová
Mikulášské perníčky: Aby byly ihned krásně měkké, je dobré dát do nich méně medu a zvolit správný program při pečení