Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filé se salátem a semínkovým posypem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 1. 2016 14:11

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 912 kJ / 457 kcal
Bílkoviny11,78 g
Tuky33,43 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy21,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

maris maris

6. 2. 2016 05:53

spagetka: špagi, příště se s tím "nepatlej", prodávají takhle malé nočky - kuličky a jsou moc dobré, už jsme je měli. Má je určitě Makro, ale viděla jsem je i jinde, např. v Albertu:-)

spagetka spagetka

6. 2. 2016 03:58

hosta: děkuji za hezkou fotku :yes:

MajaV: Jsi velmi laskavá, že už to řešit nebudeš. Jen pro upřesnění a fakt už naposled,k filátku jsem si já osobně těch pidikuliček dala cca 6, ostatní asi 10-15 (já sobě ani jim to čestný pijonýrský nepočítala, tak promiň:-D:-D) a zbytek mám v mrazáku. Když už se s tím patlám, vždycky jich dělám víc, jednou za čas je to vítaná změna. Ovšem netušila jsem, že tě tolik zaujme počet, opravdu jsem u sebe kalkulačku neměla;-)
Děkuji za diskuzi :-K a jsem ráda, že kuličky zaujaly. ;-):-D:yes:

MajaV

5. 2. 2016 19:38

hosta: No však, 2 cm je tak to cherry rajčátko na talířku u kuliček a jukni kolik jich je v poměru k tomu rajčátku;-)
No ale už to nebudu řešit, není to důležité:-)

cathleen cathleen

5. 2. 2016 19:15

hosta: pěkný!!!:yes:

hosta hosta

5. 2. 2016 18:51

MajaV: nee, já je mám jen focené zblízka, byly cca 2 cm v průměru, jsou na malém podšálku;-), přidám ještě foto uvařených v kompotové misce:-))

MajaV

5. 2. 2016 17:49

hosta: Jsi dobrá:yes: Sice velikostně na jeden tvůj jich má autorka asi deset až dvacet..., udivovalo mě valení právě těch prťousků:-D

magdalenka magdalenka

5. 2. 2016 17:44

hosta:ale špagi ich má prťavé...ona je však tiež drobec.:-))

maris maris

5. 2. 2016 17:00

Jste holky šikovný;-):-))

hosta hosta

5. 2. 2016 16:42

Protože jsem zvědavá a důsledná:-D, tak jsem ty knedlíčky zkusila. Ano, dá se to vytvarovat, uvařit, opéci. Je fakt, že kuličky lze udělat když je mouky minimálně jako hmoty najemno nastrouhaných brambor a musí se zpracovat hned. Zmodrat nestačí. Ale díky tomu množství mouky jsou na můj vkus hodně tuhé, jak Špagi psala - gumové. Moje máti tomu říkala "jako cviboch" :-)) Povařila jsem je pár minut, nevyndávala jsem hned, jak vyplavaly, zkusila jsem tak jeden a měl jen chuť syrové mouky a syrových brambor. Dovedla bych si je překrájené představit se škvarky a cibulkou, k filé mi moc nejdou. Použila jsem jak je v receptu psáno polohrubou mouku, možná to bylo tím. Opakovat tento pokus nebudu, leda někdy s krupicí;-))
Takže se za své pochybnosti omlouvám. Pokud nevadí, dávám fotku

tejaja tejaja

5. 2. 2016 07:22

U nás sa na halušky používa vždy polohrubá múka, nikdy nie hrubá. A vždy sa traduje, že halušky sa nerobia zo skorých zemiakov, pretože tie obsahujú veľa vody. Tá sa totiž u nás nezlieva. A zelená farba ?!? Sú halušky zelené? Z haluškovej vody sa u nás tiež robí polievka : https://www.toprecepty.cz/recept/15108-polevka-z-h...

spagetka spagetka

5. 2. 2016 06:45

Děkuji:-K a hlavně i za normální diskuzi k receptu:yes:.

maris: hosta: jsem ráda, že se mi kuličky povedly na fotce tak, že vypadají jako pravidelné. Ale opravdu nebyly. Nenapadlo mne udělat spešl fotku jednoho knedlíčku, který se skutečně spíš podobá na chlupáčka. Jinak, já použila na knedlíčky polohrubou mouku, v orig.receptu je ale uvedená krupice (tu jsem neměla)
S těstem se musí jednak pracovat rychle a jednak, když to pak po uvaření nesníte a nedáte do mrazáku, tak po ohřátí třeba za 4 hodiny, jsou gumové, proto píšu o zmražení. Z vařených brambor také dělávám knedlíky, tohle je ale chuťově fakt jinde, tyto ze syrových lze i zapékat, ale po zapečení jsou trošku tužší, takže to moc nezapékám.
cathleen: Jinak je to fakt obdoba naší jizerskohorské speciality, já se mrknu, zda tu stejný recept není, když tak ho přidám. Mám ale pocit, že stejné těsto na frchcouňáky jsem tu viděla - prostě syrový brambor, hrubá mouka, strouhanka, vejce, libeček - ten není nutný, u mě jo :-D:-D:-D a mastí se výhradně sádlem a polévá škvarky.
Nechci, aby tu zas byla řada komentíků, že se sem přidávají furt dokola stejné recepty. Jo a z té vody po uvaření knedlíků se dělá polévka - ten recept tu mám - jako Psí vejkrop ;-):-D
https://www.toprecepty.cz/recept/8215-polevka-po-v...

cathleen cathleen

5. 2. 2016 06:18

spagetka: spagi,:-) moc se mi líbí tvé....frchcouňáky neboli chlupáčci....recept tu máš? Něco s tak nádherným jménem by se zachovat pro další kuchaře mělo, a nejsem si vědomá, že bych to tu potkala:-8

maris: u človška, který má alespoň tři identity a veřejně se tu chlubí, že mu po stole mezi jídlem běhají myši, mě už nepřekvapí nic.

maris maris

5. 2. 2016 05:59

Já bych ze syrových brambor takhle světlé a hlavně hladké kuličky neudělala kdybych se zbláznila, ale asi to je můj problém, když je tak dělala i cecilka a taky se jí povedly:-)

hosta hosta

4. 2. 2016 23:24

cecilka: všechno je jednou poprvé - bramborové kuličky jsem vždycky dělala z vařených brambor, tyhle jsou ze SYROVÝCH, jako halušky. A kdybych chtěla z haluškového těsta uválet takovéto kuličky, budou jak broky, haluškové těsto je přece řidší. V tom, jestli jsou syrové brambory staré nebo novější nevidím rozdíl, vodu pouštějí při nastrouhání najemno oboje, ne? Spíš mě udivilo to zahuštění buď polohrubou moukou (dost jemná) nebo krupicí (dost hrubá), mezitím co do hrubosti je snad ještě mouka hrubá a dětská krupička - nebo se mýlím? A taky ta hladkost a barva

cecilka

4. 2. 2016 23:01

hosta: Ale no, hosta, ved ste nejaka kucharka s perfektnymi receptami:-!:-!:yes: Zemiakove gulicky sa, aspon pri tomto recepte, robia zo starych zemiakov=staci ich,postruhat,
zahustit bud polohrubou mukou,alebo krupicou, zamiesat a vhodit do vriacej vody. Keby sa robili gulky zo zemiakov novych=na ne si ete chvilu pockame- vtedy treba vodu z nich=nastruhanych od....alebo vyliat.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: file se zeleninovym salatem zahuštění polohrubou moukou salát z file mám ráda recepty rybí filé se salátem file obalené v sezamu filé s zeleninovým salátem rybi file recept su

Suroviny: mořská štika, semínka sezamová, semínka lněná, salát little gem, rajče cherry, paprika čerstvá žlutá, pepř citronový, sůl, olej sezamový, semínka sezamová, semínka lněná, krém balsamico, brambory, krupice, sůl, semínka sezamová

TopRecepty.cz

Filé se salátem a semínkovým posypem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njMY