Lilek na paprikách a česneku
Recept ještě nebyl hodnocenPokud zrovna nemáte chuť na maso, pak pro vás máme tento rychlý a jednoduchý recept na lilek na paprikách a česneku. Dobře okořeněný pokrm chutná nejlépe s rýží nebo s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud zrovna nemáte chuť na maso, pak pro vás máme tento rychlý a jednoduchý recept na lilek na paprikách a česneku. Dobře okořeněný pokrm chutná nejlépe s rýží nebo s…
Řepu nakrájíme na hranolky nebo kostičky.Z uvedených ingrediencí umícháme zálivku.Zálivku vlijeme do řepy a promícháme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, necháme zasmažit, vmícháme obě…
Tato kulinářská kreativita spojuje výborně kořeněnou směs mletého masa s aromatickými houbami, vytvářející takovou chuťovou harmonii, která vás nadchne. Podáváme k…
Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit…
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho…
Z bílých fazolí máslové chutě připravíme výborný turecký pokrm. Fazole zkombinujeme se sušenou i čerstvou paprikou, rajčaty a mletým masem. Vše dusíme doměkka a podáváme…
Máte-li velkou úrodu rajčat a již nevíte do jakých receptů je upotřebit, vyzkoušejte připravit palivec, krásně vonící po česneku. Pomazánku upotřebíte po celý rok nejen…
Lehce pikantní rajčatová omáčka k masu s orientálními tóny a netradiční kombinací rajčat a rozinek. Zázvor a kari jí dodávají výjimečnou chuť, díky které se výborně hodí…
Připravit výborný guláš je výzva. Pokud máte k ruce i odzkoušený fungující recept, nemusí to být natolik těžké. Základem je kvalitní hovězí kližka, dobrý poměr cibule a…
Obzvlášť vysmažené škvarečky jsou pochoutkou nejen zimního období, kdy nejčastěji dříve bývaly zabijačky. Snadno si je však můžete udělat i v malé bytové kuchyni. Kousky…
Kapustová polévka jako zelňačka je skvělá alternativa pro milovníky tradičních českých polévek. S podobnou kyselou a sytou chutí jako zelňačka, ale místo zelí se používá…
Uvařte si oblíbenou klasiku, zasytí vás a zahřeje v sychravých dnech. Kysané zelí je výborným zdrojem vlákniny, máte-li citlivější trávení, nezapomeňte přidat trochu…
Tradiční segedínský guláš, sytá a voňavá klasika, která patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany vytváří jedinečnou…
Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být také rybí maso, které je bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tresky má jemnou chuť a okořenit jej lze téměř…
Na oleji zpěníme nakrájené šalotky a česnek. Přidáme očistěné a na menší kousky nakrájené houby. Osolíme je, posypeme kmínem a oběma paprikami, mírně podlijeme a dusime…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do hnědé barvy. Mícháme, aby se nespálila.Na cibuli vložíme maso a necháme…
Vše vaříme 2 hodiny, poté rozmixujeme, přepasírujeme a VAŘÍCÍ plníme do sklenic. Již nezavařujeme.
Krůtí plátky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a lehce poprášíme hladkou moukou. Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli v kastrolu na rozehřátém másle…
Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, koření a chvilinku orestujeme, ale jen tolik, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme cca 2 dcl vody…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Vsypeme je do mísy, mírně osolíme, opepříme, přidáme jemné nudličky salámu a promícháme. Přidáme vejce…
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na sádle uškvaříme slaninu na kostičky a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne přihodíme česnek na plátky a po chvíli…
Na sádle osmahnu na kousíčky nakrájený salám, nejlépe gotha j- cca 25 dkg, pak zapráším trochou mouky, přidám pálivou papriku (koření), a ½ lžičky sladké papriky,…