Slepice na divoko

pepab Kuchař: pepab

Doba přípravy: 2 - 2,5 hod. 4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

1 slepice
mrkev
petržel
celer
2 střední cibule
4 stroužky česneku
3 vrchovaté kávové lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžička koření na divočinu
pepř celý
nové koření
bobkový list
sůl
tmavá jíška
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozděláme na polovinu (u velké postačí jen půlka), omyjeme, vložíme do papiňáku a zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme bobkový list, celé koření a pepř, oloupanou celou cibuli, stroužky česneku a osolíme. Uvedeme do varu a vaříme cca 1,5 hod (dle stáří slepice).

  2. Po uvaření slepici vyjmeme a obereme, vývar slijeme a vyjmutou uvařenou zeleninu pasírujeme (nebo utřeme) se sladkou i pálivou paprikou a kořením na divočinu.

  3. Tuto směs přidáme do vývaru, uvedeme znovu do varu a zahustíme tmavou jíškou. Nakonec vložíme maso ze slepice a podáváme s přílohou.

Poznámka

Jako příloha se nejlépe hodí těstoviny nebo houskový knedlík.

K ryclejší a dietnější přípravě je možné použít i kuře.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Slepice na divoko

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    pepab - ingredience mimo česneku dávám stejné a je to bašta:-D:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Super a moc hezký ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak to vypadá moc dobře :yes:+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Musí to být moc dobré bez ohledu na to, co si myslí Denisa. taky jsem zatím dělala jen hovězí na divoko a slepice by mne nenapadla.:-):yes:

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    v každém případě si nechte chutnat:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To potěší,zvláště kdyby byla hotová na stole.:-preceptík se mi líbí;-):yes:+1

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    tak to potěš pánbůh, teda :-//

    Odpovědět

  • pepab pepab(autor receptu)

    Staré nebo nové, ale dobré, tady se recepty především připomínají nebo vylepšují. A o tom to je : :-8:-*

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vařím hovězí na divoko, ale slepici nebo kuře mně nenapadlo použít. Vyzkouším....brzy;-) a ty máš prvního boďana, protože to bude určitě :-*

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Pro mě ale nový, a o tom to tady je ;-):yes:. Hned mám inspiraci na víkend. Jedna divoká slepice nám běhá po dvoře, tak se asi brzo podívá do papiňáku. A když ji nedohoním, tak to zkusim z kuřete, jak pepab radí v poznámce :-D:-D

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    starý:no::-//

    Odpovědět

Tématické fráze: slepice recepty recepty co ze slepice recept na slepici recepty ze slepice slepice recept recepty na slepici slepice na česneku slepicerecepty recepty slepice recept slepice slepice revepty dort slepice slepice na zelenine pečená stará slepice stáří slepice stáří slepice slepice,recepty menu stará slepice recepty na slepice recept maso ze slepice

Zapomněl/a jsem heslo