

Mamky salát z kysaného zelí
Suroviny 2 až 3 porce
- 0,5 kg nejlépe domácího kysaného zelí
- 2 větší cibule
- sůl
- mletý pepř
- pálivá paprika v prášku (vše podle vlastní chuti)
- ocet jaký kdo má rád a též dle vlastní chuti
- 2 PL oleje (nejlépe olivového extra panenského)
Postup přípravy receptu
Nejprve pokrájíme kysané zelí několikrát vodorovně a několikrát svisle podle toho, jak chcete mít salát drobný.
Do nakrájeného zelí přidáme nadrobno nakrájené cibule a ostatní ingredience. Dobře promícháme, případně ještě přidáme sůl, pepř, pálivou papriku, ocet - může být i jablečný - nebo olej.
Poznámka od kuchařky
Tento salát dělám dost ostrý, chutná hlavně mužům. Hodí se k pečeným masům, kachně, huse, vepřové pečeni i k uzenému. Řekla bych, že tento salát je nejen zdravý díky kysanému zelíčku a dalším surovinám, ale ještě píše, potom se napít pivečka, no prostě BOŽÍ...
Pro ty, kdo neradi až tak ostré, mohou si tento salát zjemnit stévií, medem nebo sladkým nastrouhaným jablkem.
Tak si nechte chutnat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mamky salát z kysaného zelí
-
Pro tejaja: omlouvám se Vám a beru na vědomí, zdraví Vás Trinka.
-
Trinka:
Skutočne šalát mi chutnal, mňa tam zaujala hlavne tá paprika a musím povedať, že sa tam výborne hodí.
Ešte vás poprosím, neoslovujte ma pani moderátorko.Som presne len taká autorka receptov ako vy alebo hocikto iný, nie som o nič viac. Robím moderátorku, lebo ma to baví. Díky.
-
Pro tejaja: paní moderátorko, jsem ráda že vám tento salát chutná, taky když někdy dělám něco podle receptu a nemám zrovna to co je předepsáno, taky dám co mám zrovna doma.
Ale je důležité že i tak chutná...
Potěšilo mě že jste se zmínila. Díky i za foto...
-
Výborný, jednoduchý šalát. Ocot som nepridávala, kyslá kapusta bola dostatočne kyslá.
Použila som olivový olej s lanýži, obyčajný mi došiel, a ten dodal šalátu jedinečnú chuť.
-
Ten kmín by měl být již dávno v zelí, pokud vím...
Křen mám ráda, ale ten bych do tohoto salátu
nedávala...
Zde jde jen o salát z kysaného zelí,
ale kmín se přidat může.
Pokud jde o křen, je to na chuti jednotlivce
s křenem už půjde o úplně jinou chuť, tedy
i o úplně jiný salát...
.................................
Křen se skvěle hodí k červené řepě, ale to už je
o zcela jiném, výtečném salátu... -
Tento salát opravdu "píše"
, někdy do něj nastrouhám ještě mrkev a nebo křen,popř. obojí, je dobré kvůli zelí a cibulím tam dát ještě drcený kmín