Kohout v zelenině

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

mladý kohout naporcovaný na díly
100 g uzené slaniny
velká cibule
mrkev
petržel
1/4 celeru
1/2 hrnku mraženého hrášku
1 paprika
2 stroužky česneku
200 ml světlého piva
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hrubozrnné hořčice
lžíce sádla
tymián
Na vývar:
droby, křídla a odřezky z kohouta
kořenová zelenina
malá cibule
libeček
bobkový list
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i česnek.

  2. Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Podlijeme pivem a necháme chvíli odvařit. Vmícháme protlak a hořčici. Vložíme nasolené porce kohouta, tymián a podlijeme vývarem.

  3. Pekáč přikryjme a pečeme na 170 st. do měkka. Během pečení podle potřeby podléváme a poléváme maso. Před koncem pečení odebereme cca polovinu zeleniny s výpekem a promixujeme.

  4. Do zbylého výpeku přidáme hrášek a rozmixovanou omáčku. Vše pečeme dalších cca 6-8 minut. Omáčku dochutíme a podáváme s bramborovou kaší nebo rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kohout v zelenině

Zapomněl/a jsem heslo