Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenZapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Brambory oloupeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme, naskládáme na dno pekáčku, posypeme nasekaným česnekem, lístky ze snítky tymiánu a rozmarýnu a zalijeme smetanou. Brambory…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i…
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník, se kterým zvládnete připravit spoustu výborných jídel. Díky alobalu v ní zvládnete upéct i masovou směs v marinádě. Tyto vepřové…
Kančí nudličky na zelenině si připravte třeba k víkendovému obědu. Připravte k nim třeba staročeskou rýži nebo šťouchané brambory. Na šťavnatém mase s lahodnou omáčkou…
Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky, které klademe do olejem vymazaných zapékacích misek. Použijeme asi 2/3 brambor. Plátky libovolného vepřového masa si okořeníme a…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme je k mletému masu, dále přidáme vejce, koření a dobře promícháme. Rukama…
Na jemně pokrájeném špeku (nebo oleji, chceme-li polévku bezmasou) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a…
Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostičky, lehce je osmahneme a dusíme v menším množství vody pod pokličkou, až se šťáva téměř vydusí.…
Lehký salát, s čínským nádechem, je nejen vděčným obědem do práce, ale i večeří. Salát s restovaným kuřecím masem v zajímavě kořeněném těstíčku s lehce pikantním…
Úhledné balíčky ze zelných listů v sobě skrývají vydatnou náplň z rýže, vepřového masa a zeleniny. Dle chuti můžeme přidat i pikantní chilli omáčku. Závitky zapékáme v…
Krásně nazdobený a chutný obložený chlebíček přijde k chuti snad každému. Přinášíme vám inspiraci na lahodné a bohatě zdobené chlebíčky a věřte, že nezůstanete u…
Pokud máme na zahrádce přebytky zeleniny, kterou nestačíme konzumovat, je dobré si něco zakonzervovat na zimu. Takto zavařenou zeleninu pak můžeme používat jako přílohu…
Topinkové směsi jsou velmi oblíbené, zejména ty pikantní masové. Ovšem tuto cuketovou směs si zamilujete ještě více. Výborná jak na topinky, tak i pod maso nebo ji lze…
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má…
Maso nakrájíme na kostky a ponorným mixérem promixujeme. Nemusí se úplně na jemno, mohou tam být kousky. Sýr nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kostičky.Toustový…
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme nádivku. Vezmeme stehna, nadzvedneme kůži a pod kůži opatrně napěchujeme nádivku a spíchneme párátkem. Dáme do pekáče a…
I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.
Obložené chlebíčky jsou vždy vítaným pohoštěním. Na plátky veky navrstvíme vidličkou bramborový salát, přidáme kornoutky z šunky a debrecínky, vejce, nakládanou okurku a…
Pokud jste milovníci pikantních omáček a chcete jednu takovou vytvořit i doma, máme pro vás jeden tip. Z čerstvých rajčat, s pořádnou dávkou česneku a zejména s pálivým…
Vepřové maso zprudka osmažíme na pánvičce, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mletou papriku, sůl a pepř. Podlijeme vodou a dusíme skoro do změknutí.Když je…
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je…
Zbyla vám po oslavě veka z přípravy chlebíčků a nevíte co s ní? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu. Veka plněná sýrem, salámem a zeleninou, zapečená do zlatova a…