Zeleninové lečo na zimu
Suroviny pro 2 dávky
2 dávky
Nutriční hodnoty
Energie | 20 993 kJ / 5 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,00 g |
Tuky | 266,40 g |
Vláknina | 140,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,40 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 535,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto množství surovin je asi na 17-18 sklenic o objemu 3 dl.
Tento recept znám už dlouho, po nějaké době jsem ho opět využila.
Někdo zavařuje jen papriku a rajčata ve vlastní šťávě, nám více chutná podušená směs s tímto složením podle tohoto postupu. I když je tam cukr a ocet, tak množství je na 6 kg zeleniny. Kdo by přece jen měl obavy, tak množství octa a cukru sníží, nebo vynechá úplně. Jen připodotknu, že ocet i cukr bývá uveden i ve složení kupovaného zeleninového leča.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2023 21:39
Dagmarak: Ty povolené odrůdy, které se pěstovaly na chuť už nejsou. Jsou jen geneticky modifikovány, na co největší výnos a objem plodu. Na chuť se kašle. Prodávají se tuny vody v rajčatech, ne chutná rajčátka. Bohužel! Stejně tak, paprika a další zelenina.
28. 12. 2023 20:26
Dagmarak: Děkuji za vysvětlení, ale i přesto mě to mrzí.
Alzbetina Prk.: Taky mívám každý rok na zahrádce větší část hybridních rajčat odrůdy Tornádo a pak ještě vždy zkusím jednu nebo dvě jiné odrůdy, ale to už jen jednu až dvě rostliny od každé.
Alzbetina Prk.: Taky mívám každý rok na zahrádce větší část hybridních rajčat odrůdy Tornádo a pak ještě vždy zkusím jednu nebo dvě jiné odrůdy, ale to už jen jednu až dvě rostliny od každé.
28. 12. 2023 15:05
Alzbetina Prk.: Vyzkouším, děkuji za typ
28. 12. 2023 15:03
Dagmarak: k těm rajčatům: právě že vyšlechtěné odrůdy jsou sladké, zkuste příští rok místo permasemínek zasadit normální Tornáda F1 a myslím, že budete mile překvapená, že rajčata jsou sladká
28. 12. 2023 11:55
Merylas: To v žádném případě není Vaše chyba nebo chyba receptu. Ráda zkouším nové recepty - některé si zařadím, jiné poupravím. Tento recept jsem si založila s poznámkou a ráda se k němu budu vracet. Zřejmě prostě máme každý jiné chutě. Množství jsem snížila na polovinu, ale asi byla rajčátka kyselejší. Je stejně zvláštní, že jsou rajčata ze zahrádky rok od roku kyselejší nebo zcela bez chuti. Už hodně dlouho jsem nevypěstovala rajčátka se sladkou chutí a typickou vůní, jako si pamatuju z dětství. A to kupuji semínka v permasemínkách, kde garantují původní odrůdu.
V každém případě za recept děkuji, lečo máme rádi.
V každém případě za recept děkuji, lečo máme rádi.
28. 12. 2023 10:59
Dagmarak: Tak to mě opravdu moc mrzí. A je to tak, každému chutná něco jiného. Záleží taktéž na rajčatech, já používám vyzrálejší ze zahrádky. I když mám v Poznámce uvedeno, že je možné množství snížit, doplním to ještě přímo do receptu.
28. 12. 2023 10:11
Lečo jsem vyzkoušela, ale na nás je přespříliš kyselé - pálí nás po něm strašně žáha. Každému ale chutná něco jiného - jak se říká - sto lidí, sto chutí...
9. 10. 2022 12:52
jitule248: Děkuji za pochvalu a jsem opravdu ráda, že recept nezklamal.
9. 10. 2022 11:18
Letošní léto jsem poprvé zavařovala zeleninu na lečo. Děkuji za tento recept, je opravdu moc dobrý, muž si to také chválil.
Tato várka mi vyšla na 8 litrových sklenic. Rozhodně doporučuji zkusit
Tato várka mi vyšla na 8 litrových sklenic. Rozhodně doporučuji zkusit
24. 8. 2021 19:10
mika59: Taky to pak používám různě, nejčastěji asi do rizota. Zkoušela jsem kdysi různé způsoby konzervace, ale zůstala jsem pak u tohoto receptu.
23. 8. 2021 20:34
Takhle lečo zavařovala maminka a já to dělám taky tak. Pak už stačí jen uzenina a vejce, alespoň u nás. I pod maso je moc dobré..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 34 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 35 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 50 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Suroviny: rajče, paprika, cibule, sůl, cukr krupice, olej, ocet
Zeleninové lečo na zimu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JO9y
11 názorů