Smažený Hermelín v housce s domácí remuládou
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve uděláme remuládu. Do mísy dáme majonézu, smetanu a další suroviny. Dochutíme dle svého a dáme do lednice uležet a propojit chutě.Hermelín obalíme v trojobalu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve uděláme remuládu. Do mísy dáme majonézu, smetanu a další suroviny. Dochutíme dle svého a dáme do lednice uležet a propojit chutě.Hermelín obalíme v trojobalu a…
Do hrnce dáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem, přidáme špetku majoránky, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.Polévku odstavíme, přidáme creme…
Pampeliškové růžice listů sbíráme časně na jaře. Růžice dobře propereme a rozebereme na jednotlivé listy. Větší listy můžeme natrhat na menší.Salátová zálivka – do…
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a jemně rozklepneme paličkou.Mouku rozšleháme s vejci, přidáme mléko, utřený česnek a nasekané bylinky. Vymícháme…
Krajíce chleba opečeme na oleji nebo nasucho v topinkovači, to podle toho, co kdo má rád.Na pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. …
Omytou osušenou řepu oloupeme a nastrouháme na julienne struhadle do misky.Z dobře omytého pomeranče ostrouháme oranžovou část kůry a přidáme do misky. Stejně tak i kůru…
Sytá polévka s chutnými debrecínskými párky může posloužit jako samostatné jídlo. Hodí se třeba k výživnější večeři nebo k lehkému obědu. Pokud k polévce přidáme čerstvé…
Tento jednoduchý a rychlý pokrm může mít mnoho podob. Lze použít jakoukoliv měkkou uzeninu, vynikající je i nastrouhaná Vysočina, Herkules či podobné salámy. K menší…
Maso naklepeme a naložíme do připravené marinády na 1-2 dny.Poté maso vytáhneme půl hodiny předem. Obalíme ve strouhance, pořádně přitlačíme a pak vložíme do…
Rybičkových pomazánek je nespočet druhů. V tomto receptu jsou základem šproty v rajčatové omáčce, které doplňuje tvaroh a cibule. Vše jen spolu smícháme, dochutíme a…
Pokud máte chuť na vydatnou svačinu, vyzkoušejte tento jednoduchý vajíčkový salát. Připravíte ho během chvilky z vajec natvrdo, tvarohu a jogurtu a dochutíte cibulí a…
Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě…
Polévka z červené řepy je velmi jednoduchá, chutná ale skvěle a má krásnou barvu. Nastrouhanou řepu uvaříme ve vývaru, zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně a…
Vajíčka na různé způsoby má rád snad každý. Chcete-li jim dát netradiční formu, můžete je uvařit ve formičkách. Dovnitř kromě vajíčka můžete přidat také bylinky,…
Skvěle šťavnaté, ale přitom křupavé kuřecí řízky můžeme udělat s tímto receptem. Na noc je naložíme do lehce pikantní marinády z hořčice, zakysané smetany a pažitky.…
Zbylo vám z polévky vařené hovězí maso? Připravte k němu jednoduchou krémovou omáčku z toustového chleba, mascarpone, žloutků, majonézy a pažitky a vychutnejte si ho s…
Do mixéru nalijeme mléko, přidáme vejce, olej, sůl, mouku a do hladka rozmixujeme. Necháme 1 a 1/2 hodiny odpočinout. Čím déle, tím lépe.Žampiony omejeme, osušíme…
Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, které vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme v surovinách uvedenou očištěnou zeleninu, bobkový list, kuličky…
Sýr pokrájíme na tenké nudličky, přidáme drobně pokrájené vejce, cibuli a pažitku, na nudličky pokrájenou okurku, kapii, a jogurt rozmíchaný s ostatními přísadami a vše…
Uvaříme kašičku z mléka a mouky. Vychladlou přidáváme po lžičkách k máslu a utřeme ji pak s játry. Přidáme jemně sekanou cibulku i pažitku a citrónovou šťávu.Pomazánku…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech a upečeme do zezlátnutí. Na rozpáleném másle krátce osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a…
Mléko, vejce, koření a mouku spojíme v těstíčko. Máslo ochutíme surovinami a vymícháme. Smažíme palačinky, necháme vychladnout a namažeme nádivkou. Stočíme a zabalené v…
Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a pečeme při 170°C do změknutí. Maso z pekáčku vyjmeme a výpek z masa…
Lučinu, sýry, máslo - ušleháme. Salám, vejce- nastrouhat a přimíchat + přidat chilli nebo kečup, sůl a dle chuti pepře. Pokud je pomazánka ještě moc hustá - přidat…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 29. 4. 2024 09:32
Silvestrovský přípitek: Jak poznat pravé šampaňské a jak odehnat ranní bolehlav?
Retro okénko: Frankfurtská polévka je rychlá, zasytí, využijete do ní zbytky z lednice a vyjde vás na pouhých 40 Kč
10 nejlepších českých pomazánek: Jak na dokonalou česnekovou, pikantní ďábelskou nebo retro sardelovou