Slaninovo-krupicová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme uzenou slaninu na velmi jemné nudličky, orestujeme do zlatavé barvy.Na takto zlatou slaninu vsypeme 3 lžíce dětské krupičky, půlku kostky Masoxu a ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme uzenou slaninu na velmi jemné nudličky, orestujeme do zlatavé barvy.Na takto zlatou slaninu vsypeme 3 lžíce dětské krupičky, půlku kostky Masoxu a ještě…
Hermelíny, plněné pažitkou a nasekanými ořechy, zužitkujete jako chuťovku, která se perfektně hodí na obloženou mísu, nebo jako chuťovka k pivu či vínu. Takto vylepšený…
Recept na dobrý víkendový oběd, do kterého můžete použít vepřové maso i sýr vhodný na zapékání podle svojí chuti. Kombinace smažení a dopečení masa v troubě ho udělá…
Z tohoto těsta můžete smažit malé placičky, jako přílohu k obědu, nebo velké k samostatné večeři. Přidaná slanina, nebo jiná pokrájená uzenina, chuť domácích bramboráčků…
Připravte si (jak sama pojmenovává tuto polévku autorka receptu) "takovou rychlovku". Druhy vkládané zeleniny můžete střídat podle ročního období, důležitý je základ z…
Vychutnejte si delikátní chuť grilovaných línů. Tato ryba, známá svou jemnou a šťavnatou strukturou, je ideální pro grilování, které podtrhne její přirozenou chuť. S…
Dušená mrkev pro ty nejmenší. Na talíři ji doplňují uvařené, rozmačkané brambory a kousky vařeného hovězího masa. V receptu není použita žádná sůl, pouze čerstvé bylinky…
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Černá čočka má kromě skvělé chuti a dobrých výživových hodnot i tu výhodu, že se nemusí namáčet předem. Ochutnejte ji ve vydatném jídle s kořenovou zeleninou a…
Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
Rychlou a velice jednoduchou večeří jsou dobře očesnekované topinky. Na topinky můžete připravit pikantní pomazánku z měkkého salámu. Podávat je můžete s čerstvou…
Slovenské halušky z mouky, které se obyčejně podávají jako přílohové, můžete obohatit zakysanou smetanou, strouhaným sýrem a pažitkou. Pro masovou variantu přidejte…
Těstoviny v kombinaci se smetanovo-nivovou omáčkou nikdy nezklamou. Jsou rychle hotové, chutné a posypané čerstvou pažitkou také skvěle vypadají. Místo masa použijte…
Šťavnaté vepřové závitky, plněné jarní nádivkou z uzeného masa a špenátu či mangoldu, svojí skvělou chutí potěší všechny milovníky masa. Perfektně se hodí k nedělnímu…
Na velikonoční tabuli patří spousta různých sladkých i slaných dobrot. Koledníky určitě potěšíte kanapkami, nazdobenými jarními květy, se svěží pomazánkou z Lučiny,…
Na velikonoční tabuli patří spousta různých sladkých i slaných dobrot. Koledníky určitě potěšíte kanapkami, nazdobenými jarními květy, se svěží pomazánkou z Lučiny,…
K jarním dnům patří čerstvé zelené bylinky. Jednou z těch v kuchyni nejpoužívanějších je bezesporu pažitka, typická svojí jemně pikantní chutí. Vychutnejte si tvarohovou…
Pomazánka z krátce dušených rajčat se sýrem a pažitkou, je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři nebo víkendovou svačinu. Lahodnou směsí si můžete obložit…
Krémová majonéza v kombinaci s křehkým celerem a vařeným vejcem vytváří vynikající osvěžující směs, která skvěle doplní čerstvé pečivo, nebo zeleninové tyčinky. Je…
Saláty jsou oblíbeným pokrmem zejména v teplých dnech. V tomto salátu najdete listy ledového salátu, ředkvičky a také šunku a sýr. K ochucení a osvěžení poslouží zálivka…
Pečené brambory s vepřovými ocásky vás dostanou svou jednoduchou přípravou. Stačí vše naskládat do pekáčku a péct do zlatova. S minimem práce tak získáte večeři včetně…
Velikonoční nádivka je jedním z oblíbených tradičních jarních pokrmů. Říká se jí také hlavička a nikdy nechybí na svátečně vyzdobeném velikonočním stole. Je dokonale…
Nakládaná vejce v řepovém nálevu zaujmou sytou barvou i lahodnou náplní z tuňáka, majonézy a bylinek. Skvělý tip, jak zužitkovat přebytek vajec po Velikonocích a…
Hraška je bezlepková směs vhodná na obalování i zahušťování, ze které lze snadno vytvořit i chutnou pomazánku. Skvělý způsob, jak tělu dodat vlákninu navíc a zároveň si…