Babiččin domácí šormajzl
Recept ještě nebyl hodnocenFazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v…
Žebírko si uvaříme, obereme a nakrájíme na kousky, necháme si nějaký vývar a z ostatního si uděláme polévku. Slaninu si nakrájíme nadrobno, necháme ji osmahnout, přidáme…
Rybičkových pomazánek je nespočet druhů. V tomto receptu jsou základem šproty v rajčatové omáčce, které doplňuje tvaroh a cibule. Vše jen spolu smícháme, dochutíme a…
Tato bábovka se hodí jako jedlý dárek a jistě potěší všechny milovníky masa. Připravíme ji z vepřových řízků, které dochutíme hořčicí a doplníme slaninou, strouhaným…
Drobné mističky z listového těsta jsou skvělým pohoštěním na různé oslavy. Naplnit je můžeme podle svých chutí - například náplní z několika druhů sýra ozdobené růžovým…
Bylinkové tyčky jsou větší a silnější, nevypékáme je zcela do křupava. Upečené tyčky jsou nadýchané, lákavě voní použitými bylinkami a sýrem, a když je podáte s…
Tyto sýrové karbanátky s uzenou vůní jsou plné křehkosti a bohatého sýrového aroma. Podávat je můžete k obědu či večeři s bramborovými přílohami, nebo jako součást…
Chřest se slaninou je skvělá dvojice, co se spolu chuťově doplňuje. My k nim přidáme ještě uvařenou a máslem zjemněnou rýži. Připravíme tak lehký a jednoduchý pokrm,…
Choceňský nebo Hollandia jogurt vyklopíme do sítka a necháme odkapat, nejlépe přes noc. Pokud je ještě mokrý, hrudku jogurtu obrátíme a necháme ještě odkapat, ale…
Do hlubokého talíře si naskládáme kolečka olomouckých tvarůžků a za pomocí vidličky je rozmačkáme na drobné kousky. Do mísy vložíme celý obsah balení terminovaného sýru…
Z tresčích jater slijeme olej, dáme je do hlubší nádobky, přidáme lučinu, sardelovou pastu, nakrájenou cibuli a vše rozmixujeme ponorným mixérem a dáme alespoň na 1/2…
Nejprve si dáme do studené vody kuřecí maso(může být i skelet s trochou masa), přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka. Maso nakrájet na menší…
Zeleninu, žampióny, česnek a pažitku nakrájíme na větší kousky, vše smícháme dohromady s kořením na grilovanou zeleninu a solí, dáme do většího pekáčku. Na kuřecí maso…
Čtyři plátky sýru položíme do čtverce tak, aby se trochu kraje překrývaly. Namažeme Nivou smíchanou s máslem, majolkou a pažitkou. Na to přidáme brusinky asi pásek…
Rajčata zbavíme vnitřků a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Okurky nakrájíme na kostičky. Liberáky oloupeme, nakrájíme na kolečka a…
Velkou cuketu s měkkými jádry oloupeme, nakrájíme na 1/2 cm široká kolečka, posolíme a necháme vypotit. Celkem jich musíme mít 18. Očištěné papriky zbavíme jadérek,…
Na lyžici oleja pražíme 5 min šampiňónky s rascou.Z vajec vyberieme žĺtky a vymiešame ich s chrenom, pár kvapkami oleja a citrónovej šťavy.Avokádo rozrežeme a vyberieme…
Vejce rozšleháme a usmažíme v pánvi na trošce oleje. Před koncem přidáme kurkumu a osolíme. Dáme stranou. Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme bílou část cibulky,…
Brambory uvařené ve slupce, oloupané a vychlazené nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky. Na oleji opečeme cibuli a slaninu do křupava. Před…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Tvaroh a zakysanou smetanu s rozmačkaným česnekem rozmícháme.Potom osolíme . Na konec to ozdobíme pažitkou.
Brambory podusíme v trošce osolené vody ne úplně do měkka (cca 15 minut). Mezitím si ochutíme smetanu kořením a bylinkami. K bramborám přisypeme zeleninu a necháme…
Nejdříve uděláme remuládu. Do mísy dáme majonézu, smetanu a další suroviny. Dochutíme dle svého a dáme do lednice uležet a propojit chutě.Hermelín obalíme v trojobalu a…
Kuskus ve varných sáčcích dáme do kastrůlku a zalijeme vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a necháme minutu odstát.Kuskus vysypeme do misky a vidličkou lehce nakypříme.…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak a kdy zalévat a hnojit jahody, abychom měli tu nejsladší úrodu? Pomáhá kopřivová jícha i slepičí trus, důležité je i správné zavlažování
Císař Nero měl rád maso plněné masem, během hostin jedl vleže a mezi chody vyžadoval sex
Jak na dokonalý chleba ve vajíčku: Připravíme jej klasicky na pánvičce i v troubě, nebo slavnostněji v košíčcích na muffiny