Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenAljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a…
Navštěvujete rádi oblíbený severský řetězec s nábytkem, abyste si pochutnali na masových kuličkách s výbornou omáčkou a brusinkami? Už nemusíte nikam jezdit. Připravte…
Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na plátky a mírně je naklepeme. Poté je osolíme, opepříme, pomažeme třeným česnekem a orestujeme na oleji. K orestovanému masu přidáme…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu.Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se…
Pokud máte v plánu prohýřit noc, je dobré si na následující ráno nachystat tuto vyprošťovací česnečku. Kromě česneku obsahuje spoustu čerstvých bylin, díky kterým chutná…
Maso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme…
Oloupané brambory nastrouháme najemno, prsty zlehka promícháme s moukou přidáme rozmíchané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo a sůl a rychle zpracujeme na těsto. Těsto…
Krémová kombinace vařených vajec, sýra a šunky je lahodná a plná chuti, přičemž se skvěle hodí k čerstvému pečivu, nebo jako součást obložených chlebíčků. Její rychlá…
Medailonky jemně rozklepeme hřbetem ruky a necháme odpočinout. V misce si smícháme cibuli nakrájenou najemno, prolisované stroužky česneku, pokrájené kapie a feferonky, …
Maso nakrájíme na drobné kousky a naložíme na 10 minut do marinády.Mezitím připravíme na vaření rýži. Nakrájíme cibuli (na měsíčky) a česnek na kolečka. Do hlubší…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Jemná, nadýchaná a lehce pikantní pomazánka, kterou si můžete připravit na snídani nebo na večeři. Tvaroh se smetanou dochutíme čerstvou pažitkou ze zahrádky, která dodá…
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku,…
Přestože je cibule běžná a levná, můžeme z ní uvařit slavnostní polévku. Cibuli osmažíme a povaříme ve vývaru. Poté přidáme bílé víno, které chuťově vyrovná nasládlost…
Inspirace italskou kuchyní je u nás velmi oblíbená. Příkladem mohou být bramborové gnocchi, podávané s nudličkami restované vepřové panenky a plátky žampionů v krémové…
Prsia rozkrojíme na polovicu pozdlžne, ale nedokrojíme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Plnku pripravíme zmiešaním uvedených ingrdiencií. Naplnené kuracie prsia dáme…
Prsia rozkrojíme na polovicu pozdlžne, ale nedokrojíme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Plnku pripravíme zmiešaním uvedených ingrdiencií. Naplnené kuracie prsia dáme…
Velká prsa rozkrojíme naplacato na dva řízky (u malých to není nutné) a z těchto nakrájíme kousky velikosti sousta.V misce maso osolíme, opepříme, zakápneme olejem,…
Listy šalátu opláchneme a dobre osušíme.Uhorku po dĺžke nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenučké plátky.Paradajky narežeme na polovice.Plátky Ementálu narežeme tiež na…
Sladké koláče má rád snad úplně každý, ale co takhle slané koláče, se sýrovým krémem a náplní z anglické slaniny, šunky a uzeného Eidamu? Jejich chuť vás určitě velice…
Špenátová polévka je svěží, zelený zázrak plný vitamínů a chuti. Její sametový vzhled a jemná špenátová chuť potěší malé i velké jedlíky, a navíc krásně zahřeje i zasytí…
Hrášek nasypeme do cca 3/4 litru vody, maximálně 50°C teplé a necháme rozmrazit. Přidáme dužinu z avokáda, dochutíme solí, pepřem a vše rozmixujeme na hladký krém. Na…
Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený, očištěný celér a brambory. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř…
Na másle lehce orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli (nemusí být na drobno).Zalijeme vývarem a vložíme povolené kousky mraženého filé. Vaříme do změknutí zeleniny a…