Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné

medanek Kuchařka: medanek

Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

700 g panenky
200 g slaniny (nejlépe pančety)
3 lžíce hrubozrnné hořčice
3 lžíce bylinek (může být tymián, oregano, bazalka a jiné), já měla tymián
olej
sůl
bílý pepř
400 g hlívy ústřičné
20 g másla
1 šalotka
1 smetana na šlehání
1 hrst petrželky
50 ml bílého vína
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky,
    petrželku nasekáme na drobno.

  2. Slaninu vyskládáme na prkénko vedle sebe tak, aby se lehce překrývala, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a potřeme hořčicí. Na takto připravenou slaninu položíme špalík panenky a opatrně smotáme.Zajistíme špagátkem. Stejně připravíme i ostatní špalíky panenky.

  3. Rozpálíme pánev, dáme trochu oleje a panenku ve slanině opečeme se všech stran dozlatova. Přendáme ji do rozpálené trouby a dáme na zhruba 8-10 minut dopéct.
    Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a uděláme ragú.

  4. Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu.
    Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

  5. Hotové ragú servírujeme s panenkou, nakrájenou na plátky a s přílohou. Já měla máslové brambory.

Poznámka

Tento recept jsem zahlédla na netu a vyzkoušela ho. Můžu vřele doporučit, bylo to výborné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 387 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné

Tématické fráze: panenka s omáčkou s hlívy ústřičné jak dopéct panenku panenka špalíky recepty vepřová panenka ve slaninovo hořčičném kabátku ragú z hlívy panenka na oreganu vepřova panenka v kabát

Zapomněl/a jsem heslo