Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 729 kJ / 3 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,44 g |
Tuky | 228,00 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,05 g |
Sacharidy | 42,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.
Krok 2: Slaninu vyskládáme na prkénko vedle sebe tak, aby se lehce překrývala, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a potřeme hořčicí. Na takto připravenou slaninu položíme špalík panenky, opatrně smotáme a zajistíme provázkem. Stejně připravíme i ostatní špalíky panenky.
Krok 3: Rozpálíme pánev, dáme trochu oleje a panenku ve slanině opečeme ze všech stran dozlatova. Přendáme ji do rozpálené trouby a dáme na zhruba 8-10 minut dopéct.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Zveřejněno 9. 3. 2018 00:39
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Moje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Nejnovější recepty
Podzimní rizoto
Přidáno před 11 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 13 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 15 hodinami
Dýňová polévka s červenými fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Salátek Jaňulák
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Pískorky aneb Bramborové placky ze západních Čech: Stačí zvolit správný typ brambor a jednu netradiční ingredienci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
Zaneta24 před 8 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 12 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 14 hodinami
Rajská omáčka s hovězím masem
mcmiruska před 15 hodinami
Kynuté muffiny s kakaovým pudinkem
Lisa444 před 15 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
mafinka888 před 17 hodinami
Lilek pečený
Kava 2 před 18 hodinami
Krůtí prsa na mrkvi a bazalce
Istar před 18 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
i.capova před 19 hodinami
Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem
Ivvettaa před 19 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka,
vepřová panenka recepty,
vepřová panenka nejlepší recepty,
panenka s omackou z hlívy,
ragú z hlívy,
recepty z vepřové panenky,
veprova panenka s hlívou ústřičnou,
veprova panenka ve slaninovem kabatku a hliva ustricna,
špalky z vepřové panenky,
hlíva ústřičná s vepřovou panenkou,
recepty na veprovou panenku,
panenka s hlivou ustricnou,
panenka s omáčkou s hlívy ústřičné,
recept na veprovou panenku,
panenka z s hlívou ústřičnou,
recept na veprovou panenku s bylinkami,
vepřové panenka s omáčkou z hlívy,
hlíva ragů,
vepřová pane ka+hlíva,
recept na špalíky z panenky
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina,
hořčice hrubozrnná,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl,
pepř bílý mletý,
hlíva ústřičná,
máslo,
cibule šalotka,
smetana ke šlehání,
petrželka,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)