Krémová kedlubnová polévka se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenPolévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Hrášek nasypeme do cca 3/4 litru vody, maximálně 50°C teplé a necháme rozmrazit. Přidáme dužinu z avokáda, dochutíme solí, pepřem a vše rozmixujeme na hladký krém. Na…
Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a…
Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a…
S výborným a zdravým salátem z vajec a řapíkatého celeru vykouzlíte skvělou snídani či lehkou večeři. Stačí pár plátků dokřupava opečených toustů a můžete hodovat.…
Vepřové koleno můžeme jednoduše připravit v tlakovém hrnci. K dochucení stačí použít pepř, libeček a sůl. Servírujeme ho s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Kromě…
Dušené kedlubny s bešamelovou omáčkou, podávané s plátkem orestované krkovice, se hodí ve všední i sváteční den. Jemnou chuť omáčky skvěle doplní vařené brambory. Recept…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Fazolky zalijeme vodou tak, aby byla na prst nad fazolkami. Přidáme koření, bobkový list a sůl. Vaříme téměř do měkka, tak na skus.Mezitím na másle zpěníme nakrájenou…
S oblíbenými italskými gnocchi můžete vykouzlit spoustu různých pokrmů. Zkuste je zapéct s kuřecím masem, žampiony, brokolicí a lahodnou sýrovou omáčkou. Tento pokrm…
Nakrájíme pórek a brambory na kousky. Květák rozebereme na malé růžičky. Rozpustíme máslo a restujeme pórek. Po chvíli přidáme brambory, květák a zalijeme to vývarem…
Máme tady recept pro milovníky smetanových omáček a zelených fazolek. Není to sice nic pro dietáře, ale zato je to tuze velká dobrota! Nejlepší je s bramborami a…
Lahodná pomazánka dokáže pozvednout chuť jednohubek a chlebíčků. Máte-li rádi kombinaci sýru a vajíček, jste tu správně. Slaný balkánský sýr nastrouhaný s uvařenými…
Domácí párky jsou návratem k poctivému řemeslu, kde přesně víte, co jíte. Bez zbytečných éček, plné kvalitního masa a chuti přesně podle vašich představ. Ideální pro…
Skvělou kombinaci chutí vám přinese waldorfský salát. Do jeho základu patří duo klasického a řapíkatého celeru, které doplní šťavnatá jablka a majonézová zálivka s…
V čem je tato houbová omáčka jiná? Přidáme do ní strouhaný celer, který podpoří chuť hub, a na zjemnění pomazánkové máslo. Není třeba žádných dochucovadel, omáčka je…
Špagety uvaríme a scedíme ( nepreplachujeme ). Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór a opražíme, kým zmäkne. Pridáme arašidové maslo, zalejeme 2 dl mlieka a…
Steaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a…
Brambory a kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a dáme do vařící vody na 5 minut vařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí masíčko na tenké nudličky a na oleji osmahneme…
Semená opražíme nasucho.Tofu nastrúhame najemno.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, jogurt, olej, opražené semená, horčicu, korenie a soľ. Dobre premiešame.Natierame na…
Na másle lehce orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli (nemusí být na drobno).Zalijeme vývarem a vložíme povolené kousky mraženého filé. Vaříme do změknutí zeleniny a…
Kuřecí řízky lehce naklepeme,posolíme,posypeme kořením,paprikou a potřeme každý plátek dvěma stroužky česneku.Maso dáme do misky,prokapeme olejem a necháme pár hodin…
Zeleninu, máme-li čerstvou, dáme povařit do osolené vody do poloměkka a po vychladnutí nakrájíme na menší dílky.Hlívu natrháme na 1 cm proužky, slaninu a cibuli…
Nádherně jemná smetanová polévka z cukety. Vařená vejce a opečená slanina přidají polévce nejen na chuti, ale dodají tělu i porci bílkovin. Díky tomu vás polévka…