Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenZ másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu.Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu.Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se…
Když nemáte čas dlouho postávat u plotny a potřebujete vymyslet rychlý oběd, nebo večeři, pak můžete připravit rychlou pepřovou omáčku ke špagetám. Nakládaný zelený pepř…
Mascarpone premiešame s chrenom. Jemne osolíme a okoreníme.Nakoniec opatrne vmiešame ocedené brusnice.
Den předem v PH (pomalý hrnec) s minimálním množstvím vody dáme ovařit uzené koleno. Uložíme ho do chladna, spolu s rosolem, který tam vznikne.Druhý den na rozpuštěném…
Kuřecí stehna očistíme a nařízneme u konce kosti (při pečení se oddělí maso od kosti).Nakrájíme cibuli na měsíčky a vložíme do pekáče.Do pekáče s cibulí vložíme očištěná…
Fenykly očistíme, lístečky dáme stranou a bulvy nakrájíme na tenké proužky.Pomeranče oloupeme a jednolivé dílky sloupneme z kůžičky, abychom získali jen čistou dužninu…
Špenát je nízkokalorickou zeleninou a tak se hodí do redukčního jídelníčku. Navíc obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Chutnou špenátovou polévku, s nudlemi z…
Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr utřeme na hladkou hmotu. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájený salám a šunku, kukuřici, osolíme, opepříme a dobře…
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vystydnout. Pak je oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky.Salát natrháme na menší kousky, rozdělíme do misek, přidáme vejce, cherry rajčata a…
Sladké cukroví je standard. Buďte originální a vsaďte na pohoštění slaným cukrovím, které můžete mít připravené po ruce. Před servírováním slepujeme pomazánkou, třeba z…
Tofu nakrájame na kocky a na panvici spolu s listami čínskej kapusty na oleji restujeme dozlata. Tofu a čínsku kapustu vyberieme a na panvici orestujeme na kolieska…
Žampiony očistíme a pokrájíme na větší kousky / já je oloupu, ale nemusí se /. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, zlehka restujeme, necháme krátce…
Do misky dáme tvaroh, cottage, mozzarellu, nasekanou pažitku, avokádo a vidličkou vše rozmačkáme. Přidáme sůl, pepř a vše ještě jednou promícháme.Hotovou pomazánku…
Do misky dáme tuňáka, ze kterého jsme slili olej, přidáme sýr ricottu, změklé máslo a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vidličkou vše rozmačkáme a podle chuti osolíme,…
V hrnci přivedem k varu vodu, osolíme a krátce (3-6 minut, podle velikosti) povaříme chřest, z kterého jsme odřízli tvrdší konce. Vyjmeme ho a udržujeme v teple…
•Rybí porce si z obou stran lehce osolíme a potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku. Vrchní stranu ryb si pokapeme citron. šťávou, posypeme najemno pokrájenou…
Prísady na nálev privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.Kapustu narežeme na tenké pásiky a potom priečne, aby sme dostali malé kocôčky (nestrúhame!).Pridáme…
Medvědí česnek láká svojí aromatickou vůní ke sběru a následnému zpracování v kuchyni. Vyzkoušejte z něj připravit skvělou majonézu podle Těhotnýho kuchaře. Hotová…
Syrové, oloupané a umyté brambory nastrouháme na tenké plátky na okurkovém struhadle a dáme vysušit. Uzeniny nakrájíme na kostičky a promácháme se sýrem, který…
Do majonézy lehce vmícháme ušlehanou smetanu, jemně usekanou šunku, podle chuti přikapáme šťávy z citrónu a pomeranče a worcesterovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme…
Krémová a sametově hebká omáčka Alfredo je velmi jednoduchá. Máslo, parmazán a smetana společně tvoří dokonalou chuť. Tentokrát ji nebudeme podávat s kuřecím masem, ale…
Do hrnce dáme špenát, dáme trochu vody (100 ml) a podusíme doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, ochutíme solí. Dáme stranou vychladnout.Z kuřecích prsou odstraníme…
Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké plátky. Fenykel narežeme tiež a pridáme k zemiakom. Osolíme a ochutíme bielym korením. Zeleninu preložíme do vymasteného pekáča. Na…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Namíchejte si legendární gin s tonikem: Hořkost, která chutná a dřív léčila i malárii
Holka u plotny radí: Jak na makovky, které vydrží dlouho vláčné? V tomto receptu mi skvěle funguje obyčejné podmáslí
Grilování v balkánském stylu: Pljeskavica bude neuvěřitelně šťavnatá díky jednoduchému triku s cibulí a trošce sodovky