Hlíva jako "ovar"

mika59 Kuchařka: mika59

Houby 0 názorů

Suroviny

500 g hlívy ústřičné
Na 1 l vody:
2 stroužky česneku
5-6 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
1/2-1 lžička soli
---
hořčice
křen
jarní cibulka (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme, tvrdé konce odkrojíme a necháme do polévky. Dáme vařit vodu s rozmačkaným česnekem, kořením a necháme pár minut vařit.

  2. Do vařící vody dáme hlívu a vaříme 6-8 minut podle velikosti. Hlívu vytáhneme a necháme na ubrousku dobře okapat a osušíme ji.

  3. Teď už můžeme podávat společně s hořčicí, křenem, cibulí a poprášenou čerstvě mletým pepřem. K tomu jen dobrý čerstvý chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlíva jako "ovar"

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: ovar z hlivy

Zapomněl/a jsem heslo