Pikantní utopenci II
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce dáme vodu a všechny ostatní suroviny, necháme svařit, aspoň 5 minut provaříme a dáme vychladit.Špekáčky oloupeme ze střívka a nakrájíme na kolečka. Cibuli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce dáme vodu a všechny ostatní suroviny, necháme svařit, aspoň 5 minut provaříme a dáme vychladit.Špekáčky oloupeme ze střívka a nakrájíme na kolečka. Cibuli…
Pýchavku nakrájíme na malé hranolky a se vším kořením vaříme 20 min, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a vybereme kořeni (já používám čajítko).Uvařenou pýchavku…
Pýchavku nakrájíme na malé hranolky a se vším kořením vaříme 20 min, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a vybereme kořeni (já používám čajítko).Uvařenou pýchavku…
Do 2 l vody dáme vařit jemně nakrájenou cibuli. Bobkový list, nové koření a pepř vložíme do plátěného pytlíčku, zavážeme a dáme vařit k cibuli. Zatímco se cibule a…
Rozpustíme máslo a osmahneme na něm nastrouhanou mrkev.Zalijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory.Přidáme pár kuliček pepře a nového koření, bobkový list,…
Mleté maso smícháme s vejci, strouhankou, mlékem, nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme bochánky, které…
Kořenovou zeleninu, dýni a cibuli očistíme a nakrájíme na větší kousky.Na zeleninu položíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme vývarem (jen tak, aby se zelenina…
Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky či kostky. Osolíme, opepříme.Na drobně…
Srdce dobře omyjeme, alespoň zhruba z něj odřežeme tučné části a dáme uvařit do osolené vody do měkka. Zároveň s ním dáme vařit i pepř ve "vajíčku" na čaj nebo gázovém…
Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na 4 díly. Prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme maso zatáhnout. …
Omyté maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Z omytého citrónu si seřízneme proužky nebo plátky na ozdobu. Okurky oloupeme a slupky ponecháme stranou a dužinu jemně…
Příloha: Brambory umyjeme a neloupané rozkrojíme,dáme do pekáče společně s rajčaty a 4 stroužky česneku,zakapeme olejem,wolt.omáčkou a štávou s 1/2 citronu, dle potřeby…
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…
Sulc je takový chudší příbuzný tlačenky, protože se dělá z podřadnějšího masa. Kolena obsahují spoustu kůže, šlach, chrupavek i kus kosti, což jsou všechno důležité…
Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…
Na máslo a sádlo dáme pokrájenou zeleninu a cibuli na hrubo, přidáme koření vodu a necháme dusit. Kuře se nechá jen mírně zapéct přendá se do hlubšího pekáče nebo…
Vykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je…
Skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni uvaříme silný vývar. Ten scedíme přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme…
Slepičí nohy s pařáty pořádně očistíme. Vložíme do hrnce se studenou vodou. Vývar táhneme pomalu k bodu varu. Jak se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji…
Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou…
Kuřecí skelety vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření a přepůlenou cibuli. Vaříme velmi mírným varem cca 3 hodiny (nejlépe v pomalém hrnci).Mezitím…
Hovězí krk nakrájíme na větší kostky a vložíme je do tlakového hrnce. Přidáme koření, cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a vaříme 1 hodinu.Vývar…
Teplá a vydatná polévka zahřeje a naplní žaludek. Tuto kořeněnou zeleninovou polévku doplní jemné nočky z máslové jíšky. Je snadná, rychle uvařená a plná samých dobrých…