Pečené brambory se žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenIdeální večeří je ta, která skvěle chutná a při které nezašpiníte hodně nádobí. Jídla z jednoho pekáčku se tak těší velké oblibě. Brambory pečené se žampiony, sušenými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ideální večeří je ta, která skvěle chutná a při které nezašpiníte hodně nádobí. Jídla z jednoho pekáčku se tak těší velké oblibě. Brambory pečené se žampiony, sušenými…
Nejen s majonézou a uzeninou je možno připravovat bramborový salát. Pokud chcete inovaci a změnu, vyzkoušejte náš recept. Zálivka tvořená smetanou, česnekem, jemným…
Tradiční francouzský zeleninový pokrm, který proslavil zejména stejnojmenný film, pochází z okolí města Nice. Řeč je samozřejmě o zeleninovém ratatouille, které vás…
Postup přípravy v menší remosce o průměru 22 cm: Brambory nakrájíme na středně velké kostky, kuřecí prsa na hrubší nudličky, přidáme sýr, sůl, pepř a vše v míse…
Na 1,5 lžíci sádla podusíme velkou cibuli, přidáme sladkou papriku a na plátky nakrájené srdce. Krátce orestujeme, opepříme dle chuti, přidáme lžičku koření na divočinu…
Srdíčka opláchneme, popřípadě očistíme od tučných kousků. Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na tenké nudličky a společně s kmínem dáme do papiňáku na rozehřátý olej…
Kapustu uvařit, houby podusit, vše po prochladnutí umlít. V míse smíchat s vajíčkem( 1 vejce stačí na 1kg směsi), přidat asi 3 lžíce mouky a do hustější směsi přimícháme…
Oblíbené jednohubky můžete připravit i ve zdravější variantě. Stačí jen vyměnit plátky pečiva za okurky, které namažeme pomazánkou z avokáda, které je bohaté na zdravé…
Z cukety lze připravit mnoho skvělých pokrmů, například tuto lahodnou a jemnou omáčku s gorgonzolou, která je ideální k těstovinám. Pokud chcete recept trochu počeštit,…
Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita. Plátky masa mírně naklepeme,…
Thajská dýňová polévka s kokosovým mlékem je rychlá a sytá. Kari pasta jí dává výbornou chuť a kokosové mléko pokrm krásně zjemní a dodá exotický nádech. Pokud rádi…
Pokud se nebojíme experimentovat, vykouzlíme z krkovičky, cibule a nivy skvělý oběd. Maso není potřeba podlévat, protože je samo o sobě velmi šťavnaté. Navíc zapečený…
Tyto plátky jsou syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě české kuchyně. Šťavnaté maso je jemně dušené spolu s kysaným zelím, zelenými fazolkami a kořenovou…
Slaný štrúdl ve variantě s kysaným zelím a uzeným se bude skvěle hodit na silvestrovské oslavy a večírky. Využijete jej také na výlety nebo jako rychlou večeři pro…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme jednu lžíci oleje, solamyl, promícháme a necháme chvilku odležet. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli…
Lahodné a křupavé květákovo-brokolicové karbanátky jsou skvělou volbou pro lehký oběd či večeři. Kombinace dvou druhů zeleniny s jemným kořením si zamilují i děti.…
Pikantní masová směs se zeleninou je dochucená worcesterem, kečupem a křenem. Milovníci ostrých jídel mohou přidat ještě nadrobno nakrájenou feferonku. Flamendra…
Pelmeně patří mezi tradiční pokrmy ruské a jí blízké kuchyně. Jedná se o ve vodě vařené knedlíčky plněné zpravidla masovou směsí. K nim pak můžeme servírovat lahodnou…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
Oloupané brambory nastrouháme (začínám brambor strouhat na jemném struhadle tak do dvou třetin, otočím struhadlo na jemné "mrkvové", strouhnu jeden česnek, dostrouhám…
Oloupané brambory nastrouháme (začínám brambor strouhat na jemném struhadle tak do dvou třetin, otočím struhadlo na jemné "mrkvové", strouhnu jeden česnek, dostrouhám…
Pomazánky podáváme nejčastěji na svačinu a k večeři. V této, která nese název "bulharka", se skrývá kombinace výrazných chutí. Základem jsou párky, uvařená brambora,…
Výborně ochucené řízky si dá rád každý milovník smažených nebo grilovaných dobrot. Doplňte tyto řízky vhodnou přílohou a zeleninovým salátem a váš oběd bude naprosto…
Kurča pokrájame na menšie kúsky. Na rozpálenom tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, pokrájané kurča, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď…