

Jednohubky / chlebíčky s tresčími játry
Suroviny vždy málo .-))
- 40 g změklého másla nebo dobrého pomazánkového
- 1 plechovka tresčích jater
- sůl
- mletý pepř
- nové mleté koření
- 1 lžička dijonské hořčice, případně plnotučné
- rohlíky či bagetky
- Dále dle chuti:
- cibule nebo lahůdková cibulka
- pažitka nebo petrželka
- vejce natvrdo
- tence krájený citron
Postup přípravy receptu
Tresčí játra rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s kouskem změklého másla (můžeme použít i přírodní pomazánkové) a trochou hořčice, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Konzistenci pomazánky můžeme zjemnit dle potřeby olejem z tresčích jater.
Nové koření přidáváme opatrně, je velmi aromatické, do pomazánky patří, ale nesmí přehlušit veškerou chuť.
Pomazánku dobře promícháme, necháme v chladnu alespoň hodinu proležet a pak s ní nazdobíme plátky pečiva, které jsme zlehka potřeli máslem.
Zdobíme dle vlastní chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jednohubky / chlebíčky s tresčími játry
-
Lenunka: Tim bylo mysleno,ze server neblne,ale vicekrat odesilana zprava,se stava castejsim kliknutim.
-
jemmy: jen jste psala, že Vám to komentář nechtělo odeslat, tak jsem psala, že ten server blbne i mě, netušila jsem, že to je Váš server. S vaším hodnocením receptu to nemá společného vůbec nic
-
Lenunka: Muj server je ok.A nechapu,co to ma spolecneho s mym hodnocenim k receptu
Preji moc hezky vecer. -
jemmy: ono to dneska nějak blbne, mě to taky hlásí každou chvíli chybu serveru a seká se to
jinak , ano,přesně, zdobení je už úplně mimo mísu -
Jana Dorazinová-Remková: jemmy: ...díky
, jsem rád, že poznáte rozdíl mezi sardelkou a kořením a citronem a hořčicí a dokážete odhadnout zcela odlišný výsledek/chuť
...zdobení je už mimo mísu
-
Patri to sem jednou,neslo me to odeslat
-
Patri to sem jednou,neslo me to odeslat
-
-
-
-
tak teď jsem se vyděsila...vždyť jsem jednohubky s pomazánkou z tresčích jater už dneska jednou komentovala a lajkovala, jak to že to tu není? jo aha, to jsou "jiné", ty nové hned vedle, tak to jo, už jsem se lekla, že jsem se vrátila v čase...
asi by bylo příliš složité pod recept Jany Remkové přidat fotku a napsat: dělám stejně, jen místo sardelové pasty dávám hořčici a kořením mletým novým kořením...ale zase je pravda, že Jana tam nemá uvedeno, čím se to zdobí...pak je tedy další recept potřeba....
Ach jo... -