

Houbová omáčka ze sterilovaných kyselých hub s hovězím masem (bez tuku)
Suroviny 2 porce
- 250 g libového hovězího masa
- 150 g sterilovaných kyselých hub
- 100 ml nízkotučného mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 menší cibule
- vývar
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Hovězí maso nakrájíme na plátky, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme nálevem z hub a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Když je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a uchováme v teple. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby přidáme vývar. Povaříme asi 10 minut a do omáčky přidáme houby. Povaříme.
Jako příloha se hodí knedlíky nebo špecle.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Houbová omáčka ze sterilovaných kyselých hub s hovězím masem (bez tuku)
-
casino: Možno je to preto, že sterilizované huby nemusia byť vždy kyslé, môžu byť nakladané v slanom náleve.
-
casino: Proč se neobejít bez mléka? Protože nízkotučné mléko je při dietě bez tuku povolené, to vidělo tuk jenom z rychlíku!
-
"Houbová omáčka ze sterilovaných kyselých hub s hovězím masem (bez tuku)"
Koukám, že je tu už třetí název pořád stejného receptu, že?
Maso by mělo být na začátku názvu, že(z postupu se vám ztratilo)
Houby máte v názvu 2x, a kyselé bývají zpravidla sterilované
Možná by stačilo: Hovězí s omáčkou z kyselých hub (bez tuku)
Když už maso vaříte v KYSELÉM nálevu, co ho do nálevu naložit, takzvaně "přes noc"? Maso by mělo být křehčí a možná i dříve hotové...
No a když furt bojujete s tukem, tak proč se neobejít úplně bez mléka?