Mleté maso v zelných listech
Recept ještě nebyl hodnocenZelné listy chvíli povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a restujeme za stálého míchání a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelné listy chvíli povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a restujeme za stálého míchání a…
Jednohubky pikantní chuti jsou vždy vítaným pohoštěním na všech oslavách a párty. Spojení slané ryby s citronem je dokonalé. A v neposlední řadě atraktivní barva…
Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky…
Klasické kuřecí řízky už nejsou jen záležitostí slavnostních obědů. Řízky jsou i rychlou večeří pro celou rodinu. V tomto receptu jsou navíc naklepané plátky masa…
Pokud umíte v míse smíchat nakrájené pečivo, mléko a vejce na podivnou, nesoudržnou směs, umíte i karlovarský knedlík. Knedlíkové těsto při vaření nabobtná, ale obal mu…
Na pánvi osmahneme na malé kostičky krájený bůček, část tuku slijeme do hrnce nachystaného na vaření.Na zbytku v pánvi osmažíme krájenou cibuli a pak i kousky hlívy.…
Masové kuličky mohou být pokaždé jiné, stačí si rozmyslet, čím je ochutit. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a…
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá…
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a pak jí plníme tenké střívko. Po…
Fazole dáme do cedníku a necháme trochu okapat.Majonézu rozmícháme s jogurtem, osolíme, okyselíme, chuť doladíme cukrem, pepřem, můžeme přidat trochu hustého nálevu z…
Rukolu opláchneme a necháme okapat, brusinky propláchneme horkou vodou, pak studenou a necháme okapat.Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky nebo kostičky.…
Dlouze pečená kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji knedlíkem…
Kuskus můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná například v kombinaci s osmaženou cibulkou, květákem a mrkví, dochucený kari kořením a česnekem. Na závěr vše…
Snadný a chutný pokrm, co zvládne opravdu každý. Vyberte svůj oblíbený druh těstovin, uvařte je a poté je smíchejte se skvělou zeleninovou omáčkou. Na tu budete…
Výborná příloha nebo hlavní chod podávaný se zeleninovým salátem - to jsou výborné šťouchané brambory. Smícháme je s osmaženou schwarzwaldskou šunkou a jarní cibulkou. K…
Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na 2 řízky, osolíme, opepříme.Na másle orestujeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme vajíčko a necháme srazit.Touto vaječinou…
Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na 2 řízky, osolíme, opepříme.Na másle orestujeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme vajíčko a necháme srazit.Touto vaječinou…
Pomazánka z čerstvých škvarků je lahůdka, která může směle konkurovat těm nejluxusnějším pomazánkám. Připravte ji, dochuťte solí, pepřem a nadrobno krájenou cibulkou. Na…
Tyto jednohubky jsou ideální volbou pro každou příležitost, od rychlého občerstvení po posezení s přáteli. Chlebová sousta zeleninových jednohubek s křupavou slaninou…
V misce smícháme vše na marinádu a dobře vše promícháme.Maso umyjeme, osušíme, kraje dokola nařízneme a každý plátek pečlivě potřeme marinádou, dáme do misky a uzavřené…
Díky tlakovému hrnci připravíme vepřové maso během chvíle. Šťavnaté a měkké plátky masa podáváme s chutnou celerovo-jablečnou omáčkou, kterou zjemníme smetanou. Jako…
Tento recept na tradiční italské těstoviny je zárukou toho, že všem u stolu bude chutnat. Špagety jsou krémové díky spojení žloutků a parmezánu, které doplňuje dokřupava…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 22. 5. 2024 18:06
Usmažili jsme dokonale křupavé cibulové kroužky a spočítali náklady: 100 g domácí dobroty vyjde na pouhých 14 Kč
Dezert Hruška krásná Helena vznikl kdysi ve Francii z tajné lásky k operetní pěvkyni
Finále Polreichova souboje restaurací zná vítěze: Netradičně postavené menu porazilo punkový přístup, rozhodování ale ztížil dezert