Rillettes z vepřového masa
Recept ještě nebyl hodnocenPředem připravíme dobře umyté sklenice a víčka. Troubu zapneme na 160 °C spodek/vršek s roštem uprostřed.Očištěné maso nakrájíme na menší kostky, promícháme v pekáči se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předem připravíme dobře umyté sklenice a víčka. Troubu zapneme na 160 °C spodek/vršek s roštem uprostřed.Očištěné maso nakrájíme na menší kostky, promícháme v pekáči se…
Žampiony nakrájíme na čtvrtky a opečeme na suché pánvi.Až se odpaří veškerá tekutina přidáme lžíci oleje a cibuli nasekanou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme i mrkev…
Maso dokonale promícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a prolisovaným česnekem. Jemně osolíme, opepříme a přidáme asi hrst mražené směsi hrášku s mrkvičkou. Promísíme a…
Červenou čočku dejte vařit do dvojnásobného množství vody do změknutí. Poté slijte a nechte vychladit.Pekingské zelí nakrájejte, mrkev očistěte a nahrubo nastrouhejte.…
Makarony dáme vařit podle návodu na obalu a zatím uvaříme omáčku.Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a orestujeme očištěné, na kousky nakrájené, osolené a opepřené maso…
Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Poté vypracujeme kuličky.V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuličky ze všech stran orestujeme.…
Pokud mají ledvinky blánu, nařízneme je a odblaníme. Poté v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Očištěné ledvinky nakrájíme na proužky a…
Maso po okraji několikrát lehce nařízneme a naklepeme přes fólii. Osolíme a opepříme z obou stran.Smícháme hořčici s medem, plátky po obou stranách potřeme a uzavřené v…
Na oleji lehce do sklovita osmahneme nasekanou cibulku, pak přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a vyškvaříme ji. Následně přidáme nasekaný česnek, po chvilce…
Čočku přebereme a v sítu propláchneme studenou vodou. Čočku dáme do hlubšího hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme ji cca 1 hodinu nabobtnat.K nabobtnalé čočce…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust.Zeleninu očistíme a papriku nakrájíme na proužky, cuketu na půlkolečka, cibuli na měsíčky, rajčata přepůlíme a česnek nasekáme…
Mleté maso smícháme se solí a mletým pepřem, pokud je moc suché tak přidáme trošku vody.Můžeme ještě dochutit i jinak, nějakým kořením nebo přidat najemno nakrájenou…
Cibuľu očistíme, pokrájame na céčka, pečeň umyjeme, osušíme, pokrájame na "nudličky".Na olej hodíme cibuľu, trochu necháme zvädnúť, po chvíli pridáme pečeň = játra.…
Všechny ingredience na pesto dejte do mixéru (ideálně food processoru) a pulzováním rozmixujte do požadované konzistence.Budete-li podávat pesto s pečivem, je lepší…
Do uzavíratelné misky dáme maso nakrájené na nudličky nebo kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, sladkou papriku, prolisovaný česnek,1 lžíci oleje, promícháme a uzavřené…
Do cca 300 ml vody přidáme citronovou šťávu.Celer oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky nebo nastrouháme na slzičkovém struhadle. Hned dáme do citronové vody, aby…
Přemýšlíte co se zbytky pečeného masa? Máme tu pro vás skvělý recept na smažené krokety z pečeného masa a zeleniny. Hodí se jak na nedělní oběd, tak i na rychlou večeři…
Do misky nastrouháme najemno sýr, mrkev i česnek a nahrubo předem uvařená vychladlá vejce.Osolíme, opepříme a smícháme s domácí majonézou nebo Hellmannś. Nakonec…
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, každý zvolí podle své chuti) očistíme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Fazole slijeme, propláchneme a necháme okapat na…
Tři dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do hlubšího hrnce, zalijeme půl litrem vývaru a necháme odpočinout.Mezitím očistíme česnek, zelí a brambory.Česnek…
Běžným způsobem dáme uvařit rýži podle svých zvyklostí.Zatím osušíme papírovou utěrkou sumečka, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti soust.Očistíme a…
Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Játra nakrájíme na poloviny, poté je spaříme a necháme okapat. Cibuli nasekáme najemno, pórek důkladně očistíme a…
Pečená vepřová krkovice chutná v jakékoliv podobě. Tady vám přinášíme recept na její úpravu v pomalém hrnci. Maso je ozvláštněno nejen chutí medvědího česneku, ale navíc…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…