Pečená jehněčí krkovice
Recept ještě nebyl hodnocenNa jaře je nejlepší příležitost dopřát si jehněčí, neboť je to kulinářský skvost první kategorie. Jehněčí maso je výtečné, když víte, jak ho připravit. Pokud jí budete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na jaře je nejlepší příležitost dopřát si jehněčí, neboť je to kulinářský skvost první kategorie. Jehněčí maso je výtečné, když víte, jak ho připravit. Pokud jí budete…
v hrnci povaříme vodu, ocet, drobně krájená rajčata, kozí roh, česnek, bazalku, sůl, pepř a olivový olej. Vaříme pomalu, za častého promíchávání a mezitím opečeme na…
V hrnci rozpustíme máslo, do rozehřátého másla vysypeme nakrájenou červenou cibuli, na kousky pokrájené houby a na kolečka posekaný kořínek mrkve. Přidáme na chuť trochu…
Barevný svačinkový salát s rajčaty, vejcem natvrdo, Hermelínem a bazalkou je spojený jemnou majonézou. Nejlépe chutná dobře vychlazený, podávaný s čerstvým a křupavým…
Malé placičky z nastrouhané cukety jsou osmažené dozlatova a dochucené česnekem i aromatickou nivou. Podáváme je s jemnou zakysanou smetanou a bylinkami. Chutnají…
Cibuli nakrájíme na jemné proužky a zvolna orestujeme na jedné lžíci sádla dozlatova. Ostatní suroviny a druhou lžíci sádla smícháme v míse, do vzniklého těsta přidáme…
Toastový chléb opečeme nasucho v toastovači (na pánvi, v troubě pod grilem...). Na pánvi rozehřejeme olej spolu s máslem, orestujeme kuřecí prso okořeněné dle chuti …
Na oleji krátce osmahnu na plátky nakrájený česnek, přidám nasekané feferonky, rajčata rozkrájená na půlky, olivy na půlky, ančovičky nakrájené na kousky. Vše chvíli…
Šťavnaté kuřecí maso, příjemně vonící po česneku, brambory a restovaný chřest. To je prostě kombinace, které se nedá odolat. Sbíhají se vám sliny? Nezbývá jen, než se s…
Těstoviny jsou skvělou volbou vždy, když chcete snadnou a rychlou večeři. V tomto receptu jsou připravené s houbovo-olivovou směsí. Chuť jim dodává lehce pikantní chilli…
Ideální salát na svačinku. Zeleninu je vhodné zařazovat pravidelně do jídelníčku, její benefity jsou všeobecně známé. Zálivka ze smetany, ochucená citronem a špetkou…
Talíř plný zeleniny září všemi barvami. Najdete na něm typicky jarní druhy zeleniny jako je například chřest, ředkvičky, a nebo méně častá vodnice. Úprava v páře je…
Do většího hrnce dáme sádlo, maso nakrájené na malé kostky, nakrájenou cibuli, rajčata, zeleninu. Přidáme kmín, sůl, papriku, pepř a dusíme na mírném ohni 10 minut,…
Tyto lahodné špízy kombinují šťavnatou vepřovou krkovičku s čerstvou cuketou. Doplňují je dokonale křupavé rohlíky, které dodají pokrmu jedinečný šmrnc. Jsou ideální pro…
Jemná chuť telecího dušeného krku připraveného v pomalém hrnci. Tento pokrm kombinuje maso s aromatickými bylinkami a zeleninou, která se pomalým vařením rozpadá do…
Lilková "smaženice" je chutná a jednoduchá alternativa k tradiční houbové smaženici, která překvapí svou sytostí a chutí. Najemno nakrájený lilek se smaží s cibulkou,…
Rychlé a plnohodnotné jídlo, které spojuje gnocchi, šťavnatou vepřovou panenku, lesní hříbky a výraznou sušenou šunku. Vše se krátce opeče, zalije smetanou a zapeče v…
Klobásy a mrkev nakrájíme na kolečka, celer a cibuli na kostky a spolu s ostatními surovinami dáme do pomalého hrnce. Dobře promícháme a vaříme na LOW asi 6 hodin. …
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Gnocchi, italská klasika, která se na jídelníčku objevuje stále častěji. Uvařené bramborové gnocchi, zapečené s restovanými kuřecími medailonky, smetanou a třemi druhy…
Rychlá a vydatná večeře nebo předkrm. I špenát se dá servírovat tak, aby lahodil oku. Podávat ho můžeme samotný, nebo s přílohou. Příprava nezabere moc času a chutný,…
Maso a játra nakrájíme na stejné kousky, naložíme do směsi koření a oleje. Necháme 2 hodiny odležet.Nachystáme grilovací jehly, nakrájíme cibuli a papriky. Každý kousek…
Slepici dočistíme, opláchneme, nakrájíme na porce a maso protáhneme necelou polovinou špeku, osolíme a opepříme.. Na sádle osmažíme drobně pokrájený zbytek špeku, na…
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule. Zapékáme…